Gündem DEM Parti, İstanbul'da kendi adayıyla seçime girme kararı aldı

DEM Parti, İstanbul'da kendi adayıyla seçime girme kararı aldı

Paylaş
DEM Parti, İstanbul'da kendi adayıyla seçime girme kararı aldı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kendi adayları ile gireceklerini, İstanbul ve diğer illerdeki adaylarını 9 Şubat’a kadar açıklayacaklarını söyledi.

DEM Parti Sözcüsü Doğan, parti binasında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan, aday çıkarma eğilimlerinin yapılan halk buluşmalarında dile gelen talepler, öneriler ve eleştiriler sonucu ortaya çıktığını ifade ederek, “Aylardır partimizin gündeminde en güçlü seçenek olarak duran, hatta eğilim olarak da kamuoyuyla paylaştığımız, kaybettirmek ya da kazandırmak için değil DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik. İlgili kurumlarımız aday belirleme çalışmalarına başladı. 9 Şubat’a kadar hem İstanbul adaylarımızı hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Doğan, bir gazetecinin Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilip gösterilmeyeceği sorusu üzerine, “Başak Demirtaş da aday havuzumuzda. Havuzumuzda birbirinden değerli isimler var. Bütün bunları 9 Şubat’a kadar belirlemiş olacağız. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin havuzumuzda olduğu, değerlendirildiği ve onlarla istişareler yapıldığının da bilinmesini isterim” cevabını verdi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN ÇEŞİTLİ TAVİZLER GÖRDÜK"

CNN Türk’te açıklama yapan İletişimci yazar Ferhat Murat, "İstanbul’da dengeleri değiştirme ihtimali çok yüksek bir karar. Aslında baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi yüreği ağzında bir şekilde bekledi desek yanlış bir ifade kullanmış olmayız. Ama bunu yapmak ya da bu beklentiyi ortaya koymak yerine aslında 2019’dan bu yana belediyecilik faaliyetlerini yapmış olsalardı bu beklentiye gerek kalmadan zaten İstanbul halkının vatandaşının oylarını alabilme ihtimali çok daha yüksekti"

Haberin Devamı

Ferhat Murat, "Bir taraftan da şunu söyleyebilir Cumhuriyet Halk Partisi değil Dem Parti kendisini CHP’den kurtarmış oldu. Yani Cumhuriyet Halk Partisi’ne veya Millet İttifakı’na özellikle 14 ve 28 Mayıs sürecinde yöneltilen hepsi birer terör örgütünün siyasi uzantısıyla yan yana hareket etmek noktasında olduğu ve bu nedenle de bir güvenoyu alamadığı seçmen tarafından ifade edilmişti. Buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı ısrarla DEM Parti ile açıktan işbirliği yapmak bu arzuda olduklarını ifade etmişti. Ama DEM Parti şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’ni kendisini kurtarmış oldu. Ben açıkçası böyle görüyorum. ‘Niye böyle görüyorsunuz’ diye soracak olursanız, biliyorsunuz Kadıköy’de bir opera gösterisinde Pervin Çakar isimli aslında Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kürtlerin topraklarına çöktüğünü söyleyen bir sanatçının elini öpmekte dahil olmak üzere yerel seçimler için bir işbirliği ortamı sağlamak adına Cumhuriyet Halk Partisi’nden çeşitli tavizler gördük.Tıpkı 6’lı masa sürecinde olduğu gibi."