Gündem Demirkazık'ta 12 dağcı mahsur kaldı

Demirkazık'ta 12 dağcı mahsur kaldı

Paylaş
Demirkazık'ta 12 dağcı mahsur kaldı

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na çıkan 12 kişilik Ukraynalı dağcı grubunun mahsur kaldı

Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçen 12 kişilik dağcı grubu saat 18.30'da jandarmayı arayarak, yardım istedi. Emli Vadisi bölgesinde mahsur kaldıkları öğrenilen dağcıların kurtarılması için jandarma AKUT'u arayarak yardım istedi. Demirkazık'a ulaşan jandarma ve AKUT timleri arama kurtarma çalışmalarına başladı.

DAĞCILAR YAHYALI’DAN TIRMANIŞA GEÇMİŞ

Olayla ilgili açıklama yapan Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, "Biz de net bilgiye sahip değiliz. Aldığımız bilgilere göre, mahsur kalan 12 kişilik grup Yahyalı İlçesi’nden, Çamardı’ya doğru gelmek için tırmanışa geçmiş. Emli Vadisi civarında mahsur kalan grup jandarmayı arayarak yardım talebinde bulundu. Şu anda ekiplerimizi bölgeye sevk ettik, çalışmalar sürüyor" dedi.

Jandarma ve AKUT ekibinin çalışmalarına Kaymakam Dönmez de katıldı. Dönmez, dağcıların tam yerinin bilinmediği ve yer tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

65 KİŞİLİK EKİP DAĞCI TURİSTLERİ ARIYOR

Demirkazık Dağı’nda kayboldukları bildirilen 12 dağcı turistin arama çalışmaları Niğde’den 45, Kayseri’den 20 kişilik ekiple sürüyor.

Kayıp dağcıların bulunması için Çamardı İlçesi’nde kriz masası oluşturuldu. Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez Başkanlığı’ndaki kriz masası idaresinde 45 kişilik arama kurtarma ekibi 12 kişilik dağcı tutirstin bulunması için çalışmalarına devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı da, arama kurtarma çalışmaları için Konya’dan askeri helikopter kaldırdı.

12 kişilik grubun akşam saatlerinde Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’ne bağlı Gücük Yaylası civarında kamp kurdukları belirlendi. Kayıp dağcı grubun bulunması için Dikme Jandarma Karakolu’ndan 20 kişilik asker de arama çalışmalarına katıldı.

TURİSTLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Demikrakız Dağı’nda kaybolan Ukraynalı 12 dağcının Victoria Polozova, Inna Gorafyska, Olga Morcuko, Sergii Morenko, Oleno Sabybina, Yolodymyr Tulsayka, Yolodymyr Kyrpa, Olya Karabova, Oleksander Martynov, Darya Tyuryunnk, Kuzendsov Arten, Litvinenko Yuliana oldukları belirlendi.

ÇIĞ TEHLİKESİ VAR

12 kişilik dağcı grubun Güzeller Çanağı mevkiinde oldukları ve uçurumların bulunduğu bölgede çığ tehlikesi olduğu için arama çalışmalarına ara verildiği belirtildi. Demirkazık’ta yapılan arama kurtarma çalışmaları yoğun sis nedeniyle sonuç vermeyince, Jandarma, AKUT ve UMKE ekipleri Çamardı İlçesi’ndeki Demirkazık Sosyal Tesisleri’ne çekildi.

Kriz masasından alınan bilgiye göre, sabah gün ışığı ile birlikte ekiplerin kurtarma çalışmalarına devam edeceği belirtilirken, sabah saatlerinde Konya’dan askeri helikopterin havadan destek vereceği ifade edildi.