Gündem Denizli'de kaza! Düğüne gideceklerdi: Çok sayıda ölü var, şoförün ilk ifadesi

Denizli'de kaza! Düğüne gideceklerdi: Çok sayıda ölü var, şoförün ilk ifadesi

Paylaş
Denizli'de kaza! Düğüne gideceklerdi: Çok sayıda  ölü var, şoförün ilk ifadesi

Kaza, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Dereçiftlik Mahallesi’nde meydana geldi. Afyon'dan Denizli yönüne seyir halinde olan TIR, bariyerleri kırıp Afyon istikametinde seyir halinde olan ve düğüne giden yolcu otobüsüne çarptı. Çok sayıda ölü ve yaralı var. Şoförün ilk ifadesi ortaya çıktı.

Kaza, saat 05.00 sıralarında Denizli- Ankara kara yolunun Honaz ilçesi Kocabaş Mahallesi kesiminde meydana geldi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'dan Denizli yönüne giden Bekir Atman'ın kullandığı 34 DZP 704 plakalı kum yüklü kamyon, refüjü aşıp, bariyerleri parçalayarak karşı yönden gelen İbrahim Sungur yönetimindeki 48 E 4505 plakalı otobüse çarptı.

Çarpışmanın şiddetiyle kamyon ve otobüs şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki polis memuru Birol Küçük'ün de aralarında bulunduğu 6'sı hayatını kaybetti. Otobüs şoförü, muavin ve 40 yolcu ile kamyon şoförü de yaralandı.

 KAYSERİ’YE DÜĞÜNE GİDİYORLARMIŞ

Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçlardan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 48 kişinin bulunduğu otobüstekilerin İzmir'den Kayseri'deki bir düğene giderken kazanın meydana geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

KAMYON ŞOFÖRÜ: DİREKSİYON KİTLENDİ

Denizli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralı kamyon şoförü Bekir Atman'ın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde, kazanın aracının direksiyonunun kitlenmesi sonucu meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

 

 SORUŞTURMA İÇİN 2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Kazayla ilgili soruşturma sürerken Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan yazılı açıklamada, "Denizli - Ankara kara yolu Ankara istikameti Cezaevi kavşağı mevkisinde 48 E 4505 plakalı yolcu otobüsü seyir halinde bulunduğu esnada, karşı şeritten gelen 34 DZP 704 plakalı kamyonun orta refüjleri kırarak karşıya geçmesi ve yolcu otobüsüne çarpması sonucunda trafik kazası meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre otobüste bulunan 48 kişiden 42 kişisi yaralanmış, 6 kişi vefat etmiştir. Olayla ilgili derhal soruşturmaya başlanmış olup, 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" denildi.

 

Ölenlerden bazılarının vücut bütünlüğünün bozulması nedeniyle kimliklerinin tespiti için parmak izi incelemesi yapılacağı bildirildi.