Gündem Deprem bölgesinde enkazdan çıkan ve yürek burkan iki hikaye

Deprem bölgesinde enkazdan çıkan ve yürek burkan iki hikaye

Paylaş
Deprem bölgesinde enkazdan çıkan ve yürek burkan iki hikaye

Asrın felaketi ardında pek çok hikayeyi de yarım bıraktı. Hatay'da iki farklı aile, iki farklı kaderi yaşadı. Fulya Öztürk ve Alev Gürsoy Cimin'in özel haberi...

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Depremde yaşanan acı hikayeler de ortaya çıkmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

15 YIL SONRA BARIŞTILAR AMA...

Hatay'da Cünedioğlu Ailesi'nin fertleri depremden sonra aralarındaki 15 yıllık husumeti bitirip barıştı. Hüseyin ve Servet kardeşler, kuzenleri Savaş Cünedioğlu'nun yardım çağrısı üzerine ağır hasarlı evine girip eşyaları çıkarırken artçı depremde öldü. / Fulya Öztürk'ün özel haberi...

Hatay'da 20 Şubat'ta meydana gelen 6.4'lük artçı depremde ağır hasarlı İlkser Apartmanı yıkılmış, eşya çıkarmak için içeride bulunan 4 kişiden 3'ü hayatını kaybetmişti.

Bu yıkımın altındaki acı hikayeyi, ölen Hüseyin ve Servet Cünedioğlu kardeşlerin annesi Ruveyde Cünedioğlu anlattı. Ailenin fertleri arasında bir husumetten dolayı 15 yıl önce başlayan dargınlık depremden sonra bitmişti.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e konuşan anne Rüveyde Cünedioğlu, "Keşke hep küs kalsaydık akrabalarla. Başımıza bu felaket gelmezdi" dedi. 

İKİ KARDEŞİN ACI SONU

İlkser Apartmanı'nda oturan Savaş Cünedioğlu da evdeki eşyalarını çıkarmak için yeni barıştığı kuzenleri Hüseyin ve Servet'i 20 Şubat'ta yardıma çağırdı. Yanlarında nakliye firması çalışanı Misbah Hallak da vardı. o sırada 6.4'lük artçı deprem yaşandı, bina çöktü.

Savaş Cünedioğlu, birkaç saat sonra sağ çıkarıldı. Hüseyin ve Servet kardeşler ile Misbah Hallak'ın cesetlerine ertesi gün ulaşıldı.

FOTOĞRAF: UĞUR YILDIRIM/DIA IMAGE

 HAYATIN ŞAHİDİ

Polis Emir Demirtaş, Hatay'da bir enkazdan ses duyunca itfaiyeyi getirip Mehmet Tekin ile kardeşinin 36 saat sonra kurtarılmasını sağladı. Tekin, nişanlısı ile Manisa'da evlenirken şahidi de kurtarıcısı Emir Demirtaş'tı./ Alev Gürsoy Cimin'in özel haberi...

Hatay'ın Antakya ilçesinde oturan Mehmet Tekin'in (27) evi depremin ilk saniyelerinde yıkıldı. Mehmet Tekin, annesi Nevin Tekin, babası Mahmut Tekin ve kardeşi Aybek Tekin enkaz altındaydı. Birkaç saat sonra ne yazık ki anne ve baba son nefeslerini verdi.

İki kardeş bir süre sonra Antalya'da görevli olan ama depremi duyar duymaz Hatay'a yardım için koşan polis Emir Demirtaş'ın sesini duydu.

Emir Demirtaş, Mehmet Tekin enkazdan çıktığı an bu fotoğrafı çekti ve gözyaşları ile bu kurtarma hikayesini anlattı.

AİLE ENKAZ ALTINDAYDI

Polis Emir Demirtaş, Hatay'da bir enkazdan ses duyunca itfaiyeyi getirip Mehmet Tekin ile kardeşinin 36 saat sonra kurtarılmasını sağladı. Tekin, nişanlısı ile Manisa'da evlenirken şahidi de kurtarıcısı Emir Demirtaş'tı. Demirtaş iki kardeşe, elleriyle toprağı kazarak ulaştı. Açılan boşluktan su verdi ve Antalya itfaiye ekibini enkazın başına getirip iki kardeşin kurtarılmasını sağladı.

Mehmet Tekin'in nişanlısı Dilara Kahraman ailesiyle depremden kurtulmuştu. Manisa Alaşehir'deki akrabalarının yanına yerleşen Mehmet Tekin ile Dilara Kahraman önceki gün nikah kıydırdı. Damadın şahidi polis Emir Demirtaş'tı.

FOTOĞRAF: NURETTİN DOĞAN/DHA