Gündem Deprem bölgesinde vatandaşlar sandık başına gitti

Deprem bölgesinde vatandaşlar sandık başına gitti

Paylaş
Deprem bölgesinde vatandaşlar sandık başına gitti

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya, Hatay ve Adıyaman'da genel seçimler için depremzede seçmenler, oy kullanma işlemine başladı. Kentte depremzede seçmenlerin bazıları okullarda bazıları ise belirlenen konteynerlerde oylarını kullanıyor.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çerçevesinde depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta vatandaşlar oy verme işlemlerine başladı.

Haberin Devamı
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta vatandaşlar oy kullanmaya başladı

Onikişubat ilçesi Zeki Karakız Ortaokulu’na kurulan konteyner alanlarına gelen vatandaşlar saat 08.00 itibari ile oylarını kullandı. Oy kullanmaya okula sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar, sıra oluşturdu.

Oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden vatandaşlardan Ali Tıraş, “Ülkemize hayırlısı ne ise o olsun. Duygularım ülkem için bayrağım için” dedi.

Bir diğer seçmen Ahmet Kuru ise “Memleketimiz için hayırlısı olsun inşallah biz bunu istiyoruz. Memleketimiz için hayırlı olsun. Allah hayırlı eylesin ülkemize” diye konuştu.

Vatandaşlardan Halil Denizdolduran da “Vatandaşlık görevimizi yaptık oyumuzu kullandık. Allah vatana millete hayırlı etsin. Depremzedeyiz ve bu seçimler buruk geçiyor ama yine de vatandaşlık görevi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


MALATYA

Malatya'da genel seçimler için 530 bin 667 seçmen 1902 sandıkta oy kullanma işlemine başladı. YSK tarafından kentte seçmenlerin oy kullanabilmesi için bazı kurum bahçeleri, konteyner kent ve çadır kentlere 100 konteyner kuruldu.

ADIYAMAN

Depremlerin vurduğu Adıyaman'da, seçmenler sabah erken saatlerde oy kullanmak için okullara gitti. Seçmenler burada görevlilerden aldıkları oy pusulalarıyla kabinlere girerek tercihlerini yaptı.


HATAY

Depremlerin büyük yıkım ve can kayıplarına neden olduğu Hatay’da Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yaklaşık 1 milyonun oy verme işlemleri saat 08.00’de başladı. Vatandaşlar, hasarsız olan okullarda ve hasarlı okulların bahçelerine kurulan 400 konteynerde oy vermek için yoğunluk oluşturdu.

Oy vermek için memleketine dönen çok sayıda vatandaş da bavullarıyla birlikte oy sırasına girdi. Deprem nedeniyle kenti terk ettikleri için uzun süredir birbirini göremeyen komşular ve akrabalar da okullarda hasret giderdi. Oy verme işlemleri saat 17.00’de tamamlanacak.