Gündem Depremde kaybolan çocuklarını arıyorlar

Depremde kaybolan çocuklarını arıyorlar

Paylaş
Depremde kaybolan çocuklarını arıyorlar

Depremde kaybolan çocuklarını arıyorlar Deprem bölgesindeki insanların acılarına bir de kaybolan çocuklar eklendi.

Bazı aileler, enkazdan sağ çıkarılan çocuklarını bulamıyor. Nuri Rençber kızı Fatma Zehra’yı, Dilek Güzel de kızı Amina Evra’yı arıyor.

Haberin Devamı

ENKAZDAN ÇIKARILAN FATMA ZEHRA’DAN AİLESİ HABER ALAMIYOR

Adıyaman’da, Nuri ve Yasemin Rençber çiftinin dört çocuğundan 1’i hayatını kaybederken, 3’ü enkazdan canlı olarak çıkarıldı. Yaralı olan 9 yaşındaki Fatma Zehra Rençber, enkazdan çıkartıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Yaralı olan eşini hastaneye götürdükten sonra tekrar enkaz yerine dönen Nuri Rençber, 16 yaşındaki çocuğu Efendi Rençber’in cansız bedenini çıkarttı. Ardından kızı Fatma Zehra’yı bulmak için hastaneye giden baba Rençber, kızını bulamadı. Yetkililere durumu bildiren çaresiz baba, çocuğunun biran önce bulunmasını istiyor. 

Canlı yayında artçı deprem! Korku dolu anlar CNN TÜRK ekranlarına yansıdı Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde enkaz altında çalışma yapan ekip artçı sarsıntı sonrasında panik yaşadı. Ekipler yeni bir cana ulaşmak isterken sarsıntı sonrası hareketli anlar yaşadı. O anlar ise anbean CNN TÜRK canlı yayınına yansıdı.

BİR ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ, KIZI EVRA KAYIP

Yarıyıl tatili için 4 çocuğunu alarak babası Mustafa Gölge’nin (74) Hatay’ın Antakya ilçesindeki evine giden Dilek Güzel; bir çocuğunu, annesini, babasını, kız kardeşini ve yeğenini depremde kaybetti.

Haberin Devamı

Enkazdan yaralı olarak çıkarılan ve Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edilen 13 yaşındaki kızı Amina Evra Güzel’den haber alamıyorlar.

380: Refakatçisi olmayan tedavisi devam eden çocuk sayısı.

118: Tedavisi yapılıp devlet tarafından bakım altına alınan çocuk sayısı.

76: Kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailesine teslim edilen çocuk sayısı.