Gündem Depremin en acı karelerinden biri! Acılı baba ilk kez konuştu

Depremin en acı karelerinden biri! Acılı baba ilk kez konuştu

Paylaş
Depremin en acı karelerinden biri! Acılı baba ilk kez konuştu

Enkaz altında kalan ve hayatını kaybeden 15 yaşındaki kızının elini bırakmayan bir baba... Bu fotoğraf depremin acısını en iyi anlatan karelerden biri. Depremin sembol fotoğrafını çeken foto muhabiri o anları böyle anlatırken Alman Bild gazetesine konuşan acılı babanın söyledikleri herkesi duygulandırdı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 15 yaşındaki kızının elini tutan Mesut Hançer'in fotoğrafı gündem oldu. Baba Mesut Hançer'in 15 yaşındaki kızına vedası, depremin hafızalara kazınan acılarından biri oldu.

Haberin Devamı

Depremin sembol fotoğrafını Fransız haber ajansı AFP'nin foto muhabiri Adem Altan çekti. O andaki bu büyük acıyı fotoğrafla tek bir kareye sığdırdı.

“ÇOCUĞUMUN RESMİNİ ÇEK”

Foto muhabiri Adem Altan o anları böyle anlattı:

Orada oturuyordu, etrafında da diğer insanlar yakınlarını kurtarmaya çalışıyordu. Fotoğraf çeke çeke ilerliyordum. Sonra ikinci apartmana doğru ilerlerken insanlar çalışıyor ama orda da bir tane vatandaş oturuyor. 'Niye oturuyor' gibi baktım biraz, dikkat edince birinin elini tuttuğunu gördüm.

Birkaç fotoğraf çektim, sonra bana seslendi; 'Çek çek, çocuğumun resmini çek' dedi. Sonra elini bir an için bıraktı ve bana gösterdi. Sanki çocuğum burada yatıyor gibi. Kızının ismini sordum. 'Kızım Irmak' dedi.

Haberin Devamı

Daha fazla da konuşamadı çünkü gerçekten büyük bir acı vardı orada. Depremin tam bir özetiydi aslında. Oradan ayrılmadı. Ben fotoğrafı çekerken çok üzüldüm, gözlerim doldu. Çok acı bir tabloydu gerçekten.

 

ACILI BABA İLK KEZ KONUŞTU

Türkiye'yi yasa boğan fotoğraftaki 49 yaşındaki baba Mesut Hançer ilk kez konuştu. Alman Bild gazetesinin Kapıçam Mezarlığı’nda ulaştığı baba, enkaz altında elini bir an olsun bırakmadığı kızının mezarı önünde konuştu.

Deprem olduğu sırada çalıştığını anlatan baba, yer sarsılır sarılmaz ilk iş ailesini aradığını eşinin, iki kızının ve oğlunun iyi olduğunu öğrendiğini belirtti.

"O GECE BÜYÜKANNESİNDE KALMIŞTI"

En küçük kızı Irmak'ın o gece büyükannesinde kaldığını anlatan baba "O gece Irmak'ın kuzenleri gelmişti ve onlarla kalmak için babaannesine gitmişti" dedi.

"ÇIPLAK ELLERİMLE TOPRAĞI KAZDIM AMA ÇIKARAMADIM"

Annesinin evini arayan ama bir türlü ulaşamayan baba gazeteye 'Allah'ım ne olursun evimiz sağ olsun' diye haykırarak binanın olduğu alana koştuğunu anlattı.

Kızını kurtarmak için çok uğraştığını ancak bir türlü başaramadığını belirten Hançer "Prensesimi kurtarmak için çıplak ellerimle toprağı kazmaya çalıştım ama çıkaramadım. Çok dua ettim, maalesef olmadı, kaybettik" ifadelerini kullandı.

Baba ve kızın mutlu günlerinden kalan bu kare sosyal medyada paylaşıldı.

Haberin Devamı