Gündem 'Depremin siyasetini yapanlardan olmadık'

'Depremin siyasetini yapanlardan olmadık'

Paylaş
'Depremin siyasetini yapanlardan olmadık'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay’da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan temel atma törenine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, “Depremin siyasetini ve istismarını yapanlardan değil, depremzedenin acısını paylaşanlardan, yüreklerine omuz verenlerden olduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni’ne İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden kurulan canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, Hatay’da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi. Muhalefete yüklenen Erdoğan, “Seçim döneminde bedava ev sözü verenler, şehirlerimizi ve yollarını unuttu. Depremin siyasetini ve istismarını yapanlardan değil, depremzedenin acısını paylaşanlardan, yüreklerine omuz verenlerden olduk” dedi.

Haberin Devamı

5 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam 5 bin bağımsız bölümün temelini atıyoruz. Antakya’da Uzun Çarşı’yı ihya etmek için 600 dükkanın, Atatürk Caddesi’nde yerinde dönüşüm için 3 bin 500 bağımsız bölümün, Arsuz’da rezerv alanlarda 900 bağımsız bölümün yapımına başlıyoruz” diye konuştu. Yerinde dönüşüm için Hatay’da toplam 86 bin başvuru olduğunu söyleyen Erdoğan, “Proje kapsamında hem hibe hem de kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımız da bakanlık desteği ve teşvikiyle evlerini yapacak. Vergi, harç, yapı denetim gibi her türlü masraftan muaf olacaklar” dedi.