Gündem Dijital dünya aileye tehdit

Dijital dünya aileye tehdit

Paylaş
Dijital dünya aileye tehdit

6-15 yaş arasındaki çocuklar günde en az 3 saatini sosyal medyada geçiriyor. Bu da aile üyeleriyle geçirilen zamanın azalmasına neden oluyor. Aile Bakanı Derya Yanık “Sosyal medyayı manevi değerleri besleyecek bir alan haline getirmemiz gerekiyor” dedi. / Cem Kerpiççiler- Posta

Türkiye’de hanelerin internete erişim oranı 2021’de yüzde 92’ye çıktı. 6-15 yaş grubundaki çocukların yüzde 31.3’ü interneti sosyal medya için kullanıyor. Günde ortalama 3 saatlerini sosyal medyada geçiriyorlar. Sosyal medyada daha fazla vakit harcamanın sonucu olarak çocuklar aile üyeleriyle daha az bir araya geliyor. Bu durumun aynısı ebeveynler için de geçerli.

Haberin Devamı

BİRLİKTE AKŞAM YEMEĞİ

Türkiye Aile Yapısı Araştırması’nda iletişimin güçlü olduğu ailelerde, günün bir öğününün birlikte geçirildiği tespit edildi. Bu öğünün de çoğunlukla akşam yemeği olduğu belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelerin çağın getirdiği değişikliklere uyum sağlamasını, karşılaşabilecekleri risklerin farkında olmalarını sağlamak için 2013’ten bu yana 81 ilde Aile Eğitim Programı yürütüyor.

İYİ İÇERİK ÜRETİLMELİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Dijital dünyaya hem ebeveynler olarak hem çocuklar olarak girmiş durumdayız. Bunu bu saatten sonra geriye döndürmek, yasaklamak, ortadan kaldırmak mümkün olmayacağına göre; o zaman iyi içerik üretmemiz gerekiyor. Bu alanın sosyalleşme ihtiyacını insanlık değerleri sistemi, manevi değerler çerçevesinde besleyecek bir alan haline getirmemiz gerekiyor” dedi. 

Haberin Devamı