Gündem Dilek Ertek kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyordu? Dilek Ertek olayında son durum ne?

Dilek Ertek kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyordu? Dilek Ertek olayında son durum ne?

Paylaş
Dilek Ertek kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyordu? Dilek Ertek olayında son durum ne?

Dilek Ertek tatil için gittiği Tahiti’de 24 Ekim’de bindiği gemiden düşerek kayboldu. Ünlü iş insanını arama çalışmaları devam ederken olaya ilişkin ayrıntılar da yakından takip ediliyor. Gemide erkek arkadaşıyla birlikte olan Ertek’in kayıp ihbarının 20 saat verilmesi olaya ilişkin soru işaretlerini artırırken, gözler gelecek haberler çevrildi. Peki, Dilek Ertek kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyordu? İşte olayda son durum

Dilek Ertek olayına ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Ünlü ismin denize düşerek kaybolmasına ilişkin, ‘Kaza mı, intihar mı, cinayet mi?’ soruları olayı takip edenler tarafından sorgulanırken, Ertek’in ailesinden bir açıklama geldi. Açıklamada “Soruşturma kapsamında yaşanan gelişmeler gerekli görüldüğü takdirde, yine sadece Ertek ailesi tarafından basın açıklamasıyla duyurulacaktır.” İfadelerine yer verildi. İşte Dilek Ertek olayı ve ünlü iş insanı hakkındaki ayrıntılar

Haberin Devamı

DİLEK ERTEK OLAYI NEDİR?

Dilek Ertek isimli iş kadını, İsviçreli erkek arkadaşıyla birlikte 24 Ekim’de bindiği Norwegian Spirit adlı cruise gemisinde ortadan kayboldu.

Erkek arkadaşı Dilek Ertek’in kayıp olduğunu tam 20 saat sonra bildirdi. Üzerinde milyon dolarlık takılar taşıyan Dilek Ertek'in odasından hiç takı çıkmadı.

Haberi alan oğlu Gökçe Atuk da Tahiti'ye gitti. Ailenin avukatları son bilgileri paylaştı. Kazanın ardından geminin Tahiti Papete limanına yanaştığı ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

DİLEK ERTEK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NE İŞ YAPIYORDU?

Dilek Ertek, 1959 yılında dünyaya geldi. Avusturya Lisesi'nde okuyan başarılı isim lise eğitimi sırasında bale eğitmenliği yaptı.

Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi’nde alan Dilek Ertek New York'da mücevher eğitimi almıştı.

Haberin Devamı

Üniversiteden mezun olduktan sonra 1982 yılında; ipek üzerine, resimler, desenler, tasarımlar yaparak para kazanmaya başladı. Böylece kendi işini kurdu. 1995 yılının sonunda İstanbul'da ilk mağazasını açtı.

Başarılı iş insanı Dilek Ertek, 20 yılı aşkın süre ünlü bir mücevher markasının distribütörlüğünü yaptı. Dilek Ertek'in bir de antika dükkanı bulunuyordu.

1982 yılında iş insanı Hüseyin Yalçınkaya ile evlenen Dilek Ertek’in Gökçe Atuk isminde bir oğlu dünyaya geldi. Çift 2004 yılında boşandı.

DİLEK ERTEK BULUNDU MU, SON DURUM NE?

Dilek Ertek’i arama çalışmaları devam ederken Ertek ailesinden kayıp olduğu iddia edilen mücevherlerle ilgili bir açıklama geldi. İşte o açıklama:

“Basınla daha önce de paylaşmış olduğumuz üzere Norwegian Cruise Line şirketine ait Norwegian Spirit adlı gemide seyahat eden Dilek Ertek gemiden düşerek hayatını kaybetmiştir. Merhum Dilek Ertek’in denize düşmesinden sonra Gemi Tahiti’nin Papeete Limanı’na gelmiştir. Dilek Ertek’in oğlu Gökçe Atuk avukatları ile birlikte gemi ve gemi işleteni şirket ile görüşmeleri devam ettirmektedir. Alınan tüm bilgiler savcılık ile paylaşılmış olup savcılık tarafından da soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Olay sonrası bazı yazılı ve görsel basında çıkan dedikodu ve hayal ürünü kaynaklı haberler asla gerçeği yansıtmamaktadır ve aileyi derinden yaralamaktadır. Basında mücevherler konusunda yapılan spekülasyonların hiçbiri doğru değildir. Ertek ailesi, tamamen yanlış bilgilerle yapılmış haberlerde iddia edildiği gibi, Dilek Ertek’in geçirdiği kazayı haber verme dışında basına açıklama yapmamıştır. Soruşturmanın seyri ve güvenliği açısından, çıkabilecek yalan haberlerin ciddiye alınmamasını, sadece ailenin verdiği basın duyurularına riayet edilmesini ve ailenin acısına saygı gösterilmesini önemle rica etmekteyiz. Soruşturma kapsamında yaşanan gelişmeler gerekli görüldüğü takdirde, yine sadece Ertek ailesi tarafından basın açıklamasıyla duyurulacaktır.”

Haberin Devamı