Gündem Dışişleri Bakanı Fidan'dan İsveç'e tepki

Dışişleri Bakanı Fidan'dan İsveç'e tepki

Paylaş
Dışişleri Bakanı Fidan'dan İsveç'e tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsveç'in Kur'an-ı Kerim yakılması için izin vermesiyle ilgili sert tepki gösterdi. Bakan Fidan, "Mübarek Kurban Bayramı'nın ilk gününde kutsal kitabımız Kur-an'ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'te Kuran'ı Kerim için yapılan eyleme ilişkin paylaşımda bulundu. Fidan yaptığı açıklamada "Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum" dedi. 

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin gerçekleştirilmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsveç'te bayramın ilk günü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum. Nefret suçlarını ifade özgürlüğü kisvesi altında savunmak, bu suçlara muhatap olanların hakkını çiğnemek ve gerçek anlamda ifade özgürlüğüne de darbe vurmaktır. Kutsal kitabımız bu alçak eylemlerden dolayı değerinden en küçük bir şey kaybetmez. Kaybedecek olanlar bu provokasyonları yapanlar ve bunlara seyirci kalanlardır" dedi.

ÖMER ÇELİK'TEN KINAMA

AK Parti Sözcüsü Çelik ise yaptığı açıklamada," İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz" dedi.

Haberin Devamı