Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Cemevlerine yönelik saldırılara sert tepki

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Cemevlerine yönelik saldırılara sert tepki

Paylaş
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Cemevlerine yönelik saldırılara sert tepki

Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne saldırı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bu saldırılarla ilgili ,"Cemevlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Ankara Mamak’ta, dün Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında bir kişi elindeki sandalyeleri cemevi dedesinin olduğu yere doğru fırlattı. Saldırganın fırlattığı sandalyelerden biri cemevinde oturan bir yurttaşın başına geldi. Saldırgan daha sonra cemevinden koşarak uzaklaştı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Aynı gün Ankara’daki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’nin ve Ana Fatma Cemevi’nin de saldırıya uğradığı öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü, üç olayda da saldırganın aynı kişi olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'da cemevlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Muharrem ayını idrak ettiğimiz bu mübarek günlerde kardeşliğimize kast edenlere fırsat vermeden fitneye, fesada karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz inşallah" ifadelerine yer verildi.

Ankara'da 3 ayrı Cemevine saldıran şüpheli yakalandı Ankara'da, Çankaya ve Mamak'taki 3 ayrı Cemevi'ne saldıran A.O.K., gözaltına alındı. Saldırı anı ise Cemevlerinin güvenlik kamerasına yansıdı.