Gündem Doğanın kalbinde tarihi yeniden yaşatan şehir

Doğanın kalbinde tarihi yeniden yaşatan şehir

Paylaş
Doğanın kalbinde tarihi yeniden yaşatan şehir

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ulaşımının kolaylığıyla da her mevsim seyahat severlerin rotasında yer alan Denizli, pek çok medeniyetin kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

Eski zamanlardan günümüze ulaşan tiyatrolar, stadyumlar ve daha nice yapılar ile Denizli’nin tarihi güzelliklerini kış aylarında keşfedebilir ya da karın tadını çıkarabilirsiniz. Dünyada eşi benzeri olmayan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale Travertenleri, Kleopatra Havuzunu ve Hierapolis Antik Kenti, Denizli’de mutlaka görmeniz gereken yerlerden sadece birkaçı…Pamukkale Travertenleri: Bir diğer adı da ‘Beyaz Cennet’ olan Pamukkale Travertenleri, kaplıcalar ve mineralli kaynak sularınca zengin olan bölgenin en ikonik doğal oluşumu. Travertenlerin hemen yakınında ise Laodikeia Antik Kenti ve şifa dağıtan Karahayıt Kaplıcaları bulunuyor. Harika manzarasının tadını çıkarırken irili ufaklı havuzlarında şifa bulabileceğiniz Pamukkale travertenleri, özellikle ilkbahar, sonbahar veya kış mevsiminde ziyaret edilebiliyor. Kalp-damar hastalıkları, her türlü romatizmal hastalıklar, tansiyon, raşitizm, böbrek ve kum taşı gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde önerilen havuzlardaki şifa bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

Haberin Devamı

Karahayıt Kaplıcaları: Termal merkezin, Denizli’deki Pamukkale kaplıca sisteminin kolları olduğuna inanılıyor. Özellikle Denizlililerin bildiği ve uğrak yeri olan kaplıcalar oldukça rahatlatıcı. Hem ulaşımın kolay olması hem de konaklama seçeneklerinin fazla olması bu kaplıcaları kış mevsiminde de oldukça cazip kılmaktadır.

Antik Havuz (Kleopatra Havuzu): 2500 yıllık bir havuz olan Antik Havuz, Denizli’de kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri. UNESCO koruması altında, Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki sit alanı Hierapolis Antik Kenti içinde yer alan havuzda Mısır kraliçesi Kleopatra’nın da yüzdüğüne inanılıyor. Havuz, şifa arayan ziyaretçilerine antik kalıntılar arasında yüzme olanağı sunuyor.

Haberin Devamı

Tripolis Antik Kenti: Üç bölgenin kesişim yerinde kurulan ‘Üç Şehir’ anlamındaki Tripolis Antik Kenti’nin en önemli yapıları tiyatro, hamam, şehir binası, kale, surlar ve su yollarıdır. Tripolis’in ilk kuruluşunun Lidyalılar zamanında olmasına karşın, yüzeydeki kalıntılar üslup olarak Roma ve Bizans dönemi mimari özelliklerini ve yapı örneklerini göstermektedir.

Işıklı Göl: Çivril’de yer alan bir doğa harikası da Türkiye’de çok az yerde görebileceğiniz büyüleyici bir manzara sunuyor. Çivril Ovası’nda yer alan ve çevirisi sarp dağlarla çevrili bir tatlı su gölü olan Işıklı Gölü; deniz kartalı, sakallı akbaba, bıyıklı doğan gibi onlarca çeşit kuş türüne de ev sahipliği yapan tabiat cenneti. Ender kuş türlerini izleyebileceğiniz geniş sazlıkları, endemik bitki türleri ve sevimli geyikleriyle çocuklarınızla da eğlenceli bir doğa gezisini yapabileceğiniz göl, zengin balık çeşitleri ile olta balıkçılığı yapmak için de Denizli’de gidebileceğiniz en özel noktalardan biri.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı: Kaleiçi, M.Ö.’ki dönemlerden kalıntılar bulunan çarşı depremlerde çok hasar görmesi nedeniyle 1200’lü yıllarda restore edilerek günümüzdeki halini almıştır. Dar sokakları, taş binaları ve geleneksel mimarisiyle ziyaretçilerine nostaljik bir atmosfer sunar. Burada yürürken, tarihi yapıların büyüleyici detaylarını keşfetmek ve geçmişe bir yolculuk yapmak mümkündür. Günümüzde hala tekstil, ayakkabı, bakır ve demir el sanatları gibi ürünlerin satıldığı çarşı Denizli’nin en eski çarşısı olma özelliğine sahiptir. Denizli Tarihi Kaleiçi çarşısı içinde birçok el sanatları ürünü, hediyelik eşya, geleneksel tekstil ürünleri, takılar ve daha birçok şey satılmaktadır.

Haberin Devamı

BOYALIK’TAN 2024’TE TANITIM SEFERBERLİĞİ

Bu yıl ilk olarak Hollanda’nın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından olan Uluslararası Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’na katılan Boyalık Beach Hotel Çeşme, ‘Emitt, Berlin ve Belgrad Turizm Fuarları ile Kosova ve Azerbaycan Turizm Fuarları’na katılmayı planlıyor. Boyalık Beach Hotel Çeşme Genel Müdürü Orhan Belge, her yıl olduğu gibi bu yıl da Fuarlar ile daha çok turist getirme amacında olduklarını söyledi. Hollanda Utrecht’teki Jaarbeurs Fuar Merkezi’nde düzenlenen turizm fuarında, Türkiye ve Çeşme’nin turizm temsilcilikleri, kurumları ile beraber bulunduklarını ifade eden Orhan Belge, her yıl 100 bin kişinin ziyaret ettiği ve 50 yılı aşmış köklü bir fuarda Türkiye’yi ve Çeşme’yi temsil etmenin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

SWİSSÔTEL RESORT&SPA ÇEŞME’DE SÖMESTR KEYFİ

Swissôtel Resort&Spa Çeşme, sömestr tatili için ideal bir kaçış noktası sunuyor. Sömestr tatilinde kışın keyfini çıkarırken sıcak bir atmosferde dinlenme imkanı sunan, Ilıca Koyu’ndaki Swissôtel Resort & Spa, Çeşme’de tamamı akıllı teknolojiyle donatılmış, deniz ve bahçe manzarası ile 18’i suit olmak üzere özenle tasarlanmış 248 oda bulunuyor. 19 Ocak-4 Şubat arasında 3 gece ve üzeri konaklamalarda sağlanan özel avantajlarla, çocuklar için düzenlenen etkinliklerle dolu Funny Fox Club, hem yetişkin hem küçük misafirler için eğlence dolu bir tatil vaat ediyor. Küçük misafirleri, mini spor egzersizleri, twister, resim çalışmaları, hafıza kartları oyunları, denge ve oyun hamurları, bowling, buz küpleri gibi daha birçok oyundan, sinema, müzikli çocuk tiyatrosu, mini discoya kadar birçok eğlence bekliyor.

Haberin Devamı

EGE’NİN EN BÜYÜK KAYAK MERKEZİ GÜN SAYIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kenti kış turizminde de önemli bir cazibe merkezi haline getirme hedefiyle hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi, kar kalınlığı istenen düzeye ulaştığında kapılarını açacak.

Pamukkale’nin ardından Denizli’nin ikinci beyaz cenneti olarak bilinen Denizli Kayak Merkezi, kayak sezonunu açması için gün sayıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Denizli’yi kış turizminde de önemli bir cazibe merkezi haline getirme hedefiyle hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi’nde yeni sezon için tüm hazırlıklar tamamlandı. Denizli merkeze 75 kilometre uzaklıktaki Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi’nde bulunan 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ’da bulunan Denizli Kayak Merkezi istenen kar kalınlığıyla birlikte yeni sezonu açacak. Topoğrafik yapısı ve karın dünyada sayılı yerlerde bulunan ‘kristal’ özelliği ile kayak yapmak için büyük avantaj sağlayan Denizli Kayak Merkezi, günü birlik tesisleriyle tüm ihtiyaçları karşılayacak kapasitede bulunuyor. Ege Bölgesi’nin en büyük ve modern kayak merkezi bu yıl da Denizli ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından misafirlerini konuk edecek.

4 MEVSİM TURİZM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ege’nin en büyüğü olan Denizli Kayak Merkezi ile kentin turizm potansiyelini 4 mevsime yaydıklarını belirtti. Denizli Kayak Merkezi’nin kente çok yakıştığını söyleyen Başkan Zolan, “Beyaz cennet Pamukkale’nin ardından Denizli’miz, ikinci beyaz cenneti olan Denizli Kayak Merkezimiz ile parmakla gösterilen şehirlerden biri olmaya devam ediyor. Bizlerde kayakseverler gibi yeni sezonunun açılmasını heyecanla bekliyoruz. İnşallah bu yıl da Denizli’mizden ve ülkemizin dört bir tarafından ziyaretçi ağırlayacağız” dedi.

TURİZMİN GÖZBEBEĞİ: TELEFERİK VE BAĞBAŞI

Muhteşem manzarası ve eşsiz doğası ile yılın dört mevsimi herkesi kendine hayran bırakan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yayla turizminin de merkezi oldu. Hizmete girdiği ilk günden beri Denizli turizminin önemli bir noktası haline gelen bin 500 metre rakımdaki tesis yazın sıcaktan bunalanların kışın ise karın tadını çıkarmak isteyenlerin tercihi oluyor. Ege’nin en uzunu Denizli teleferik ile bin 500 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası’na çıkan ziyaretçiler gönüllerince zaman geçirmenin yanı sıra burada kendileri için hazırlanan bungalov evlerde konaklama imkanı buluyor. Yayla havası alarak doğa ile iç içe olan vatandaşlar sevdikleriyle beraber burada yöresel tatların da keyfini çıkarıyor. 2015’te açılmasının ardından yayla turizminin de merkezlerinden biri olan tesis yılın dört mevsimi hizmet veriyor.

CAZİBE MERKEZİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yılın 365 günü hizmet veren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın Türkiye’nin önemli yayla turizmi merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Başkan Zolan, “Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylamız tabloları aratmayan güzelliğiyle doğa tutkunları için aranan yerlerin de başında geliyor. Muhteşem doğasının yanında konaklama imkanları, sosyal alanlar, oyun ve eğlence mekanlarıyla burada vatandaşlarımıza ayrı bir güzellik sunduk. Denizli’mize böylesine güzel bir değeri kazandırdığımız için mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.