Gündem Doktor bu ne! Meslektaşını darbetti, paylaşımı hayrete düşürdü

Doktor bu ne! Meslektaşını darbetti, paylaşımı hayrete düşürdü

Paylaş
Doktor bu ne! Meslektaşını darbetti,  paylaşımı hayrete düşürdü

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için sosyal medyadan “Hekimlere silah taşıma ruhsatı verilsin, şiddet anında biter” çağrıları yapan Amasya’da görevli kalp cerrahı Prof. Dr. Serdar Başbuğ, aynı hastanedeki meslektaşını darbedip, burnunu kırdı.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Serdar Başbuğ, çıkan tartışmada kalp cerrahı Dr. Ercan Kahraman’ın burnunu kırdı. Önceki gün yaşanan olayda, Kahraman’ın maliyetleri gerekçe göstererek malzeme alım evrakını imzalamak istememesi üzerine çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Merdivenden yuvarlanan ikiliden Dr. Kahraman yaralanıp sedyeyle götürülürken, dirseğinde ve parmağımda kırık oluşan Prof. Başbuğ ise 10 günlük rapor alıp eve kapandı.

Haberin Devamı
Amasya'da meslektaşını darp ettiği iddia edilen profesör konuştu: Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tartıştığı Dr. Öğretim Üyesi Ercan Kahraman'ı darp ettiği iddia edilen Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ, "Birbirimize fiziki olarak temas ettik. Tek taraflı bir darp olmadı. Benim de dirseğimde ve parmağımda kırık var. Bir arbede oldu" dedi.

‘SİLAH VERiN’ ÇAĞRISI

Prof. Başbuğ, kavga ettiği Dr. Karaman’ın kendisine bir aydır mobbing uyguladığını öne sürdü. Öte yandan Başbuğ’un 18 Mart’ta sağlıkta şiddet olaylarına tepki için sosyal medyadan “Ciddi önerimdir. Hekimlere silah taşıma ruhsatı verilsin, hekime şiddet anında biter. Kimse polise kafa tutamıyor, neden, çünkü silahı var” paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. Başbuğ “O tweet'in bu olayla hiçbir alakası yok. Ben o tweet'te kimseyi şiddete özendirmiyorum” diyerek kendini savundu.

Prof. Dr. Serdar Başbuğ "Olayı bir kaza gibi düşünmek lazım" derken Amasya Valiliği soruşturma açtı.