Gündem Doktorlar bugün eylemde

Doktorlar bugün eylemde

Paylaş
Doktorlar bugün eylemde

Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bıçaklanarak hayatını kaybeden, Dr. Ersin Arslan son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'da bugün tüm hastanelerde acil servisler dışında sağlık hizmeti verilmeyecek

Dr. Ersin Aslan’ın cenazesi, çok sayıda meslektaşının katılımıyla hastaneden alınıp, baba evine götürüldükten sonra, Gaziantep Asri Mezarlığındaki Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’ne getirildi. Arslan’ın yakınları ve eşi Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çektiği görülen baba Ramazan ve anne Hatice Arslan’ı, yakınları teselli etmeye çalıştı. Arslan’ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından gözyaşları arasında
toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenaze namazına Arslan’ın yakınları, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.
Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Sağlık Müdürü Metin Karakök, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve görev yaptığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Güven Fincan ile çok sayıda meslektaşı katıldı.

-6 çocuklu ailenin "okuyan tek çocuğu"-

Bu arada babasının marangozluk yaptığı öğrenilen Arslan’ın, 5 kardeşinin bulunduğu ve ailesinin üniversite okuyan tek çocuğu olduğu ifade edildi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olduktan sonra, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma
Hastanesi’nde ihtisas eğitimine başlayan Dr. Arslan’ın, bu eğitimi sırasında meslektaşı da olan eşi Sibel’le tanışıp, 2009 yılının dünya evine girdiği ve 3 ay sonra baba olmayı beklediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli göğüs cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan (30), dün servisteki odasında M.G’nin (17) bıçaklı
saldırısına uğramış, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

KATİL ZANLISI TUTUKLANDI

Öte yandan Ersin Arslan’ın katil zanlısı M.G (17), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Arslan’ı, hastanedeki odasında bıçakladığı iddiasıyla gözaltına alınan M.G (17), Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesindeki işlemlerinin ardından Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. M.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Doğduktan 40 gün sonra anne ve babası boşanan M.G’yi, üvey annesinin bakmaması üzerine dedesi Mehmet G’nin büyüttüğü öğrenildi.

Polisteki sorgusunda, kendisini büyüten ve "ondan başka kimsesinin olmadığını" ifade ettiği dedesinin ölümüne çok üzüldüğünü belirten M.G, "Dedem
yoğun bakımda yatarken doktor Ersin Arslan, dedemin birkaç gün içinde ölebileceğini söyledi. Ancak bunu söyledikten 3-4 saat sonra dedem hayatı
kaybedince ölümünde doktorun ihmalinin olabileceğini düşünerek onu vurmaya karar verdim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Baklava imalatı yapılan bir iş yerinde çırak olarak çalıştığını ve dedesinin ölümünden dolayı bir hafta izinli olduğunu anlatan M.G’nin, evden aldığı ekmek bıçağıyla hastaneye gidip takip ettiği Dr. Arslan’ı, ameliyattan çıktıktan sonra servisteki odasına girerek bıçakladığını itiraf ettiği bildirildi. M.G’nin ifadesi alındığı sırada, yanında bulunan avukatına, "Ben bu işten ceza alır mıyım? Cezaevine girer miyim?" dediği de öğrenildi.

İSTANBUL'DA DOKTORLAR BUGÜN ÇALIŞMAYACAK

İstanbul Tabip Odası, İstanbul’da bugün tüm hastanelerde acil servisler dışında sağlık hizmeti verilmeyeceğini açıkladı.

İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenleyen oda genel sekreteri Ali Çerkezoğlu, Türkiye’de sağlıkta şiddete karşı tepkilerini yarın acil servisler dışında sağlık hizmeti vermeyerek göstereceklerini söyledi.

Çerkezoğlu, sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü savunarak, "Türkiye’deki tüm hekimlerle ve sağlık çalışanları ile birlikte Gaziantep’te bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı anma ve tepkimizi göstermek üzere acil sağlık hizmetleri dışında yarın hizmet sunmuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Son 2,5 yılda uğradıkları şiddet olayları nedeniyle yargıya başvuran hekim sayısının 131 olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, hekimlere yönelik şiddet
olaylarının kamu davası statüsünde görülmesini talep etti.

Türkiye'nin pek çok bölgesinde de doktorlar bugün eylem yaparak saldırıyı kınadı.

BAKAN AKDAĞ: YENİ TEDBİRLER ALACAĞIZ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanında şiddetin dilinin hakim olmasına müsaade etmemeye kararlı olduklarını ifade ederek, "Bakanlık olarak aldığımız tedbirleri daha da artıracağız. Sosyal paydaşlarla yürüttüğümüz çok boyutlu çalışmaların sonuçlarıyla alacağımız yeni tedbirler de olacak. Belki çok istemediğimiz halde hastanelerin girişlerinde yeni tedbirler alacağız. Bugüne kadar hukuksal, yapısal ve sosyal bir takım çalışmalar başlattık, bunları devam ettireceğiz" dedi.

KİLİS'TE DE SALDIRI

Haberin Devamı

Öte yandan Kilis Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar ve sağlık çalışanları, Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesini protesto ederken, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 85 yaşındaki Durmuş İlikli’nin ölmesi üzerine yakını 7 kişi servisteki doktorlara saldırdı. Yoğun bakım ünitesinin girişindeki kapıyı kıran öfkeli hasta yakınları, kısa süreli arbedenin ardından polisler tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olaydan sonra kırılan kapı ve camlar temizlenip yerine yenisi takıldı.

KTÜ’DEN DOKTOR CİNAYETİNE KINAMA

TRABZON’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Senatosu, doktor Ersin Arslan’ın Gaziantep’te hastanede bıçaklanarak öldürülmesini kınadı.
KTÜ Senatosu’ndan yapılan açıklamada, KTÜ Tıp Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olan kalp ve damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görev başında hain bir saldırı sonucu hayatını kaybettiği hatırlatıldı ve olayın failinin şiddet ve nefretle kınandığı ifade edildi. Açıklamada, "Ülkemizde ve tüm dünyada bu tür olayların tekrarlanmaması en içten temennimizdir. Sağlık çalışanı ve sağlık şehidi olan mezunumuz Uzm. Dr. Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm ailesine, sağlık camiasına ve ülkemize başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

GAZİANTEPTEKİ DOKTOR CİNAYETİNE HAKKARİ’DEN TEPKİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi ile Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesini basın açıklamasıyla kınadı.

Hakkari Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına; Türk Tabipler Birliği’ne üye doktorlar, Kesk Şubeler Platformu Hakkari dönem sözcüsü Metin Demirel ve SES Şubesi üyeleri katıldı. Burada meslektaşları ve sendika üyeleri adına bir açıklama yapan Hakkari Devlet Hastanesi’nde görevli ve Türk Tabipler Birliği üyesi fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Barış Ramadan, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli göğüs cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın ameliyatına girdiği hastanın ölmesi üzerine hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü ifade etti. Hiç kimsenin bu cinayeti cehaletle, tepkiyle açıklamaya kalkmaması gerektiğini belirten Uz. Dr. Ramadan, "Dr. Ersin Arslan, göz göre göre öldürüldü. Yıllardır sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü, sürekli olarak saldırıya uğradığımızı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve can güvenliğimizin olmadığını söyledik, söylüyoruz. Durumun vahametini kavrayıp tedbir alması gereken yetkililer ise kulaklarını tıkadılar" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından doktorlar ve sendika çalışanları sessizce dağıldılar.