Gündem Düğün fotoğrafçıları çekim sırasında şıp diye anlıyor! İşte mutlu evliliğin 4 işareti

Düğün fotoğrafçıları çekim sırasında şıp diye anlıyor! İşte mutlu evliliğin 4 işareti

Paylaş
Düğün fotoğrafçıları çekim sırasında şıp diye anlıyor! İşte mutlu evliliğin 4 işareti

Sayısız çiftle çalışan ve onları saatlerce izleyen düğün fotoğrafçıları ilişkiler hakkında birçok bilgiye sahip. Buna göre, çekim sırasında çiftlerin arasındaki bazı davranışlar mutlu evliliğin işaretleri olabilir. İşte bir düğün fotoğrafçısının gözünden mutlu evliliğin 4 işareti.

Büşra Özbelli Gürsoy / Posta.com.tr Bazı düğün fotoğrafçıları yıllarca edindikleri deneyimlerle, ilişkileri gözlemleyebileceği birçok ortama şahit oluyor. Düğün fotoğrafçısına, çekim sırasında çiftlerin hangi davranışlarının gelecekteki ilişkileri hakkında olumlu mesajlar verdiğini sorduk.

Haberin Devamı

Fotoğrafçı Sina Yıldırım "Düğün çekimi, yuva kuracak çiftlerin en özel anlarına dokunmamıza sebep olan harika bir fırsat. Bu nedenle çekim sırasında romantik bir atmosfer oluşturarak çiftlerin aşkını ve uyumunu fotoğraflara yansıtmaya çalışıyoruz. Yıllardır bu mesleği yapan biri olarak şunu söyleyebilirim ki mutluluk, çiftin arasındaki uyum, saygı, diğer duygusal durumlar ve nezaket fotoğraflara yansır. İnsanlar doğal olarak hissettikleri duyguları yüz ifadesi ve vücut diliyle ifade ederler. Özellikle mutlu anlarda çekilen fotoğraflarda gözlerin içinin gülmesi gibi...Bu nedenle çekilen fotoğraflar yıllar sonra dönüp bakıldığında güzel hatıralara dönüşür. Çünkü fotoğraf, en kötü günde bakıldığında bile güzel duyguları insanlara hatırlatmak için en güçlü araçtır" dedi.

Haberin Devamı

DÜĞÜN ÇEKİMİ YAPACAK ÇİFTLERE TAVSİYELER

HAYALİNİZDEKİ GELİNLİĞİ GİYİN

Gelinliğin sadece bir kıyafet değil, aynı zamanda bir duygu, anı ve özel bir anlam taşıdığını söyleyen Sina Yıldırım, "Bu nedenle, düğün fotoğrafçılığında gelinliğin özel bir önemi vardır. Günümüzde mimari doku, çekim platosu, tarla, göl veya kumsal gibi doğal ortamlarda yapılan fotoğraf çekimlerinde, gelin adayları geleneksel normlardan saparak renkli gelinliklerle muazzam bir güzellik ve özgünlük sunabiliyorlar. Geleneklere meydan okuyan bu romantik devrim, gelinleri sadece beyazın kısıtlamalarından kurtarmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara düğün günlerinde kendilerini en iyi hissettikleri renklerle ifade etme özgürlüğü tanıyor. Bu, sadece gelinlerin değil, aynı zamanda düğün fotoğrafçılarının da yaratıcılığını tetikleyerek fotoğraf albümlerine benzersiz bir dokunuş eklemelerine olanak sağlıyor." ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFÇININ PORTFOLYOSUNU İNCELEYİN

Fotoğrafçı Sina Yıldırım, evlencek çiftlerin fotoğrafçı belirlerken, fotoğrafçının portfolyosuna bakmasını tavsiye etti.

Renk tonları, kompozisyon ve genel estetik anlayışı sizin beğeninize hitap ediyor mu diye bakmalısınız. Fotoğrafçının daha önce çalıştığı çiftlerden alınan yorumları, sosyal medya hesapları ve internet sitesi, fotoğrafçının hizmet kalitesi hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir.

DRONE ÇEKİMİ ÖNE ÇIKIYOR

Yıldırım, "Sosyal medya ile birlikte video içerikler; story, reels, film ve teaser tarzında videolar ile ön plama çıktı. Çekim esnasında, çiftlerimizde aşkın en romantik ve doğal hallerini , özel bir hikaye ile anlatmaya özen gösteriyoruz. Hem çiftimize hemde izleyicilere bu duygusal geçişi vermek bizleri çok mutlu ediyor. Özellikle drone sahneleri ile çiftleri çevreleyen güzellikleri, atmosferi ve bütünlüğü yakalayarak masalsı bir dokunuş ile ekliyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, düğün çekimi sırasında oluşabilecek anlaşmazlıklara da değindi.

Elbette çekim sırasında bazı çiftler anlaşmazlık yaşayabilir. Her çift özel ve birbirinden farklıdır. Bu nedenle anlaşmazlık yaşanan konular farklılık gösterebilir. Örneğin bir gelinin düğününde giyeceği gelinlik seçimiyle ilgili anlaşmazlık olabilir. Ya da gelinlik ve damatlık arasında bir uyumsuzluk görülebilir. Gelinlerin kendi beklentilerini başkalarının beklentilerine dengeleme çabası da stres oluşturabiliyor

İşte düğün fotoğrafçısı gözünden mutlu evliliğin işaretleri

ANLAYIŞ VE EMPATİ

Düğün fotoğrafları ve dış çekim çekim sırasında partnerler arasında gördüğümüz uyum ,saygı, anın tadını çıkarmak gibi şeyler partnerlerin bağının güçlü olduğunu ifade edebilir. Çiftlerden biri fotoğraf çekilmeyi sevmiyor olabilir. Ancak buna rağmen fotoğraf çekimi sırasında keyif almaya çalışıyorsa bu durum, partnerler arasındaki karşılıklı saygının, uyumun ve anlaşmanın bir göstergesidir. Bu davranış elbette çekimi keyifli bir hale getirerek doğal ve samimi fotoğraflar elde edilmesini sağlar. Bir fotoğrafçı açısından da iyi bir iletişim ve olumlu bir deneyimi ifade eder.

Haberin Devamı

FİZİKSEL TEMAS VE BAKIŞLAR

Beklenmedik bir anda, daha biz söylemeden, damadın gelinin saçlarını okşaması, gelinin damadın ellerini tutması, ya da sadece koluna dokunarak heyecanını dindirmeye çalışması elbette aşkı, uyumu ifade edebilir. Çiftin arasındaki kimya; temas ve sıcak bakışlarla fotoğraflara yansır. Örneğin bütün heyecana rağmen ya da düğün sırasında yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa rağmen birbirinin gözlerinin içine bakan ve 'Her şey yoluna girecek' diyen bir çifte bakınca mutlu bir evliliği öngörebiliriz.

İŞBİRLİĞİ

Düğün öncesi çiftin, düğün dansı kareografisine çalışıp davetlilere sergilemesi bile biz fotoğrafçılara göre uyum ve işbirliğinin göstergesi olabilir.

GÜZEL ÜSLUP

Çiftin dış çekimde ve düğün çekiminde birbirlerine kullandıkları üslubun güzelliği evliliğe dair pozitif bir mesaj veriyor.  Böyle çiftler bize göre nikaha ve düğüne değil evliliğin kendisine odaklanmıştır.