Gündem 'Dünya Gazze'de iflas bayrağı çekti'

'Dünya Gazze'de iflas bayrağı çekti'

Paylaş
'Dünya Gazze'de iflas bayrağı çekti'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’de soykırım uyguladığını söyledi. Erdoğan, “Dünyanın İflas bayrağını çektiği yer Gazze oldu. Gazze’de sadece çocuklar, kadınlar, siviller canice katledilmedi. Aynı zamanda milyarca insanın hukuka olan inancı yok edildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Antalya Diplomasi Forumu’nda konuştu. İnsanlığın sancılı ve krizlerin yaşandığı bir dönemden geçtiğini belirten Erdoğan, “Pek çok alanda ezberler bozuluyor. Gönül ister ki bu değişim insanlığın güncel sorunlarına çözüm getirsin, açlığa, yoksulluğa çare olsun” dedi. Irkçılık ve İslam düşmanlığının dünyanın pek çok bölgesinde veba gibi yayıldığını söyleyen Erdoğan, “21. yüzyıl beklentilerin aksine giderek buhranlar çağına dönüşmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

4 MİLYON SIĞINMACI

Türkiye’nin krizlerden en çok etkilenen ülkelerden olduğunu söyleyen Erdoğan, “İnsanlığın gündemini meşgul eden çatışmalar, riskler bizim yakın coğrafyamızda yaşanıyor. Biz 40 yıldır terörle uğraşıyoruz” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Son dönemde protesto kılıfı altında Kur’an-ı Kerim’e yapılan menfur saldırıların çoğu Türk büyükelçiliklerin önünde gerçekleşti. Düzensiz göç meselesinde 12 yıldır ciddi baskı altındayız. Çatışma ve terörden kaçan 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz.”

‘FIRSAT SABOTE EDİLDİ’

Erdoğan “3. yılına giren Ukrayna krizinde Antalya’da başlayan buluşma ile barış umutları, maalesef gerekli destek verilmediği için verimsiz kaldı. Yıkımın önüne geçilebilecek tarihi fırsat sabote edildi” dedi. Dünyanın iflas bayrağını çektiği yerin Gazze olduğunu söyleyen Erdoğan, “İsrail’in sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırıları sonucunda bugüne kadar 30 bin Gazzeli şehit edildi. Gazze’de sadece çocuklar, kadınlar, siviller canice katledilmedi. Aynı zamanda milyarca insanın hukuka olan inancı yok edildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

FORUMDA DİPLOMASİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Türkiye’de bulunan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Cibuti Cumhurbaşkanı Ömer Guelleh, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile dün ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerde ülkeler arası ilişkiler ile bölgesel ve küresel konular ele alındı. Türkiye ile Türkmenistan arasında doğal gaz ve petrol alanlarında işbirliği mutabakatı ve niyet beyanı imzalandı. Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında mutabakata varıldı

ERDOĞAN’A ‘AKSAKAL’ ÜNVANI

Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 26 Şubat’taki 70’inci doğum günü vesilesiyle ‘Türkmen Halkının Fahri Aksakalı’ unvanını tevcih etti. Erdoğan’a ayrıca hediye kaftan sunuldu.