Gündem Dünya Hukuk Günü mesajları 2023: 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü nedir? İşte tarihçesi

Dünya Hukuk Günü mesajları 2023: 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü nedir? İşte tarihçesi

Paylaş
Dünya Hukuk Günü mesajları 2023: 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü nedir? İşte tarihçesi

Dünya Hukuk Günü mesajları, bu 10 Temmuz’da da hayatını, mesaisini ve emeğini adalet için harcayan hukukçulara gidiyor. İlk olarak 1967 yılında kutlanmaya başlanan Dünya Hukuk Günü hakkında merak edilen konular ve 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü mesajlarını bir araya getirdik…

Dünya Hukuk Günü vasıtası ile adalet ve hukukun üstünlüğü bir kere daha vurgulanırken aynı zamanda hayatını bu alanda yön vermiş kişilere mesajlar gönderilerek günü kutlanıyor. Bireyden aileye, toplumdan devlete her zaman herkesin dayanağı olan adalet kavramını yücelten 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü mesajlarını bir araya getirdik…

Haberin Devamı

DÜNYA HUKUK GÜNÜ NEDİR?

Dünya Hukuk Günü'nün ayrıntıları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hukuk kelimesi Arapça dilinde “hak” kökünden gelmektedir ve hak sözcüğünün çoğulu şeklinde bilinmektedir.

Arapça'da ise “hak” kelimesinin çoğulu “ah’kak”tır. Türk Dil Kurumu’na göre hukuk kelimesinin anlamı için, “Toplumu düzenleyen ve devletin yaptırım gücünü belirleyen yasaların bütünüdür”. ifadesi kullanılmaktadır.

DÜNYA HUKUK GÜNÜ NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

Ayrıca hukukun “haklar” anlamı da vardır. 10 Temmuz 1967 günü Cenevre’de, Bakanlar Kurulu kararı ile beraber 10 Temmuz günü Dünya Hukuk Günü olarak ilan edilmiştir.

İlk olarak 1967 yılında kutlanmaya başlanan Hukuk günü, bu sene Cumartesi gününe denk gelmektedir. Toplumu ve devleti ilgilendiren önemli bir alan olan hukuk; yasama, yürütme, yargı iş birliği ile birlikte yürütülmek istenmiştir. Dünya Hukuk Günü hukukun üstünlüğünü, demokratik, toplum için adaletli bir devlet anlayışını destekleyip öne sürmektedir.

Haberin Devamı

DÜNYA HUKUK GÜNÜ MESAJLARI 2023

  • Hiçbir şey bir devleti kendi kanunlarını ihlal etmekten daha hızlı yıkamaz. (Thomas Clark) Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun.
  • Adalet vicdanın temelidir. 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun.
  • Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun.
  • Adaletin güçlüden değil haklıdan yana olması dileğimle, tüm hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun.
  • Hukuksuzlukların yaşanmadığı bir dünya dileğiyle... Hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun.
  • Hukuku üstün kılmak için savaşan hak ve adaletten yana olan hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun.
  • Dünyaya hukuk ve adaletin egemen olması dileğiyle tüm meslektaşlarımızın 10 Temmuz Hukuk Günü kutlu olsun.

  • Hukuksuzlukların giderek arttığı hukukun istisna olduğu bir dönemde kalan hukuk namına hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun.
  • Müslüman ülkelerdeki adaleti sorduklarında, Onlara Hz. Ömer öldü deyin! Benim ve tüm hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun.
  • Hukukun asla üstün olmadığı, keyfe keder bir hukuk sisteminde avukat olmanın zorlukları ile tüm dünyanın Dünya Hukuk Günü kutlu olsun.
  • “İstiklal, İstikbal, Hürriyet; her şey adaletle kaimdir ” (M. Kemal Atatürk) 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun.
  • Adalet vicdanın temelidir. 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun.
  • Herkes için Hukuk! Herkes için Adalet! Herkes için Adil Yargılama! Tüm hukukçuların Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun.
  • Saadet-i beşeriye dünyada adalet ile olabilir. Adalet ise doğrudan doğruya Kur’an’ın gösterdiği yol ile olabilir. 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun.