Gündem Dünya Türkiye'deki seçimi adım adım takip etti! 'Avantaj Erdoğan'da'

Dünya Türkiye'deki seçimi adım adım takip etti! 'Avantaj Erdoğan'da'

Paylaş
Dünya Türkiye'deki seçimi adım adım takip etti! 'Avantaj Erdoğan'da'

Türkiye’deki tarihi seçimi nefes almadan izleyen dünya medyası Kılıçdaroğlu’nun hayal kırıklığı yaratıp Erdoğan’ın avantajlı olduğunu iddia etti.

Türkiye’deki seçimleri dakika dakika takip eden dünya medyası, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyu yoklamalarını karşılayamadığını öne çıkardı. İngiliz yayın kuruluşu BBC ve AP haber ajansı avantajın Tayyip Erdoğan’da olduğunu yazdı. Yaptığı skandal seçim kapağı ile günlerce konuşulan ‘Economist’ ise geri adım atarak ‘Erdoğan’ın partisi ve MHP liderliğindeki Cumhur İttifakı olarak bilinen blok, rahat bir çoğunluğu elinde tutmaya başaracak.’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
'Hırsızlık' suçundan 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs: "Adam gibi yaşayın, adam gibi ölün"

EN ZOR KAMPANYA

AFP Haber ajansı Türkiye’nin en önemli seçiminin ikinci tura kalabileceğini belirttiği haberinde Erdoğan’ın gece yarısı alkışlarla halkın karşısına çıktığını ve “Önümüzdeki 5 yılda da halkımıza hizmet etmeye devam edeceğimize yürekten inanıyorum” dediğini belirtti. Financial Times: “Erdoğan rakibi Kılıçdaroğlu karşısında bugüne kadarki en zor seçim kampanyasını yürüttü” ifadesini kullandı. Rus haber ajansı TASS: “Kılıçdaroğlu’nun beklediği oy oranı çıkmadı” başlığıyla seçimleri duyurdu.

TEBRİK ETTİLER

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Azerbaycan ve Özbekistan liderleri, görüşmede seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Türkiye’deki genel seçimlere katılımın yüksek olmasını “demokrasi zaferi” olarak nitelendirerek Türk halkını kutladı.

Haberin Devamı

KREMLİN: YAKIN İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Seçimlere dair Rusya’dan gelen ilk açıklamada; “Kazanan kim olursa olsun Rusya’nın Türkiye ile yakın işbirliği devam edecek” ifadesine yer verildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Bizi, enerji, turizm, ticaret, tarım, karayolu ile havayolu taşımacılığı ve çeşitli alanlarda karşılıklı faydaya dayanan çok geniş bir işbirliği birbirine bağlıyor. Karşılıklı fayda sağlayan bu işbirliği hem Türk halkının hem de Rus halkının çıkarlarını kesinlikle karşılıyor. Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız” dedi