Gündem Düzce depremi son durum nedir? Ölü ve yaralı var mı? 23 Kasım Düzce depremi son dakika gelişmeleri

Düzce depremi son durum nedir? Ölü ve yaralı var mı? 23 Kasım Düzce depremi son dakika gelişmeleri

Paylaş
Düzce depremi son durum nedir? Ölü ve yaralı var mı? 23 Kasım Düzce depremi son dakika gelişmeleri

Düzce depremi milyonlarca kişiyi korkuturken, binlercesi de sokaklara döküldü. Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen depremin büyüklüğü AFAD tarafından 5.9 olarak açıklandı. Yerin 6.5 km altında gerçekleşen deprem İstanbul’dan Ankara’ya pek çok ilde hissedildi. Peki, Düzce depremi son durum nedir? Ölü ve yaralı var mı? İşte 23 Kasım Düzce depremi son dakika gelişmeleri…

23 Kasım sabaha karşı Düzce’de yaşanan deprem yine milyonların yüreğini ağzına getirdi. 5.9 şiddetindeki deprem pek çok ilde hissedilirken, deprem bölgesine giden Bakan Soylu yaptığı açıklamada ilk depremin ardından 70’ten fazla artçı sarsıntının gerçekleştiğini kaydetti. Bölgedeki durumu kamuoyu ile paylaştı. İşte 23 Kasım Düzce depremi ile ilgili ayrıntılar…

Haberin Devamı

DÜZCE DEPREMİ SON DURUM NEDİR?

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6.6 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem AFAD'dan alınan bilgilere göre başta Düzce olmak üzere; İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

Depremin ardından önlem amaçlı olarak Düzce'de elektrikler kesilirken internet erişiminde kısa süreli sorunlar yaşandı.

DÜZCE DEPREMİNDE ÖLÜ VE YARALI VAR MI?

Depremin hemen ardından bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamasında "Hepimize geçmiş olsun. Şu an AFAD Başkanlığı'ndayız. Bölgelerle kurduğumuz irtibatlarda can kaybı yok. Birkaç yüksekten atlama dışında yaralanma bilgisi de yok...” ifadelerini kullandı.

İlerleyen saatlerde yapılan incelemelerde can kaybı rapor edilmezken, Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşın deprem nedeniyle yaralandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Sabah saat 10.45 itibariyle bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere 110'yakın artçı sarsıntı yaşandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce, Bolu ve Sakarya ve Zonguldak'ta tüm eğitim kurumlarında okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Aynı zamanda Düzce'de hamile ve engelli kamu çalışanlarının da 1 gün izinli olacağı belirtildi. İstanbul ve Ankara'da ise eğitim öğretim devam ediyor.