Gündem Düzce'de PKK operasyonu! 2 HDP ilçe başkanı dahil 4 tutuklama

Düzce'de PKK operasyonu! 2 HDP ilçe başkanı dahil 4 tutuklama

Paylaş
Düzce'de PKK operasyonu! 2 HDP ilçe başkanı dahil 4 tutuklama

Düzce Akçakoca'da mevsimlik işçilerden tehdit ve şiddet yolu ile para toplayan ve bunları dernek aracılığıyla terör örgütü PKK/KCK'ya gönderdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 16 şüpheliden, 2 HDP ilçe başkanı dahil 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına giden, Kobani'ye yardım için para toplayan ve kente mevsimlik işçi olarak gelen kişilerden tehdit ve şiddet yolu ile vergi alan şüphelileri tespit etti.

Haberin Devamı

 Şüphelilerin ayrıca 'KARDER' adı altında dernek kurdukları ve toplanan paraları Irak-Hakurk-Kaniras bölgesindeki 'lojistik sorumlu'ya elden teslim ettikleri belirlendi. Şüphelileri yakalamak için harekete geçen ekipler, 4 Nisan'da İstanbul ve Düzce'de operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 16 şüphelinin araç, ev ve iş yerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman, dijital materyal ve makbuzlar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden yerel gazete çalışanı Tuncay T., HDP Akçakoca İlçe Başkanı Galip A., HDP Cumayeri İlçe Başkanı Nevzat G. ve Zeynep G. tutuklandı, diğer 12 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın, şüphelilerin serbest kalmasına itiraz edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

DHA