Gündem E-5 ve TEM’in altına otopark geliyor

E-5 ve TEM’in altına otopark geliyor

Paylaş
E-5 ve TEM’in altına otopark geliyor

Yeni otopark yönetmeliği İstanbul’un trafik sorununa can simidi olacak. E-5'in ve TEM'in altı otoparka dönüştürülecek. Bununla birlikte sorunu kökten çözmek amacıyla şehir meydanlarının altına da otopark yapılması gündemde. Ayrıca her daireye bir otopark zorunluluğu da gelecek

İstanbul’da yaşanan trafik sıkıntısıyla birlikte ortaya çıkan otopark sorunu her geçen gün katlanarak artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu soruna çözüm bulmak için yeni otopark yönetmeliği hazırladı.

Yönetmelikte öne çıkan ise şehirlerdeki önemli meydanların, İstanbul’da E-5 ve TEM'in altına otopark yapılacak olması. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle artık her daireye bir otopark zorunlu olacak.


Park sorunu ortadan böyle kalkacak: Her daireye zorunlu otopark

'OTOPARKA DÖNÜŞTÜRMEYİ AMAÇLIYORUZ'


Otopark yönetmeliğinin hazır olduğunu ve kurumların görüşüne sunulduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Keçiören ve Tuzla’da pilot uygulama yapıyoruz. Yeni binalarda her daireye mutlaka bir tane otopark yapılma şartı getiriyoruz. Bu pilot uygulamalarla birlikte hazırladığımız taslak yönetmeliğimizde yaşayacağımız sıkıntıları da görmek istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Öztürk, meydanların, tren yollarının, İstanbul’daki E-5’in ve TEM'in altını otoparka dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.

İSTANBUL'DA 4 MİLYONA YAKIN ARAÇ VAR


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2017 yılı Şubat ayı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerine göre; İstanbul'da trafiğe kayıtlı 3 milyon 881 bin 877 araç bulunuyor.