Gündem Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Midilli açıkları olan deprem İzmir ve çevresinde de hissedildi. Sarsıntıya ilişkin ilk açıklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ege Denizi'nde Midilli Adası olarak saptadığı deprem saat 10.38'de oldu. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine 15.82 kilometre mesafede, yerin 14.95 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Çanakkale'nin yanı sıra İzmir ve Balıkesir'den de hissedilen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Haberin Devamı

"HASAR GÖREN YAPIMIZ YOK"

Depreme ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Ege Denizi'nde meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen bilgilere göre hasar gören herhangi bir yapımız yok. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız" dedi.

Ege'de 5 büyüklüğünde deprem Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Balıkesir ve Bursa'da hissedildi.

VALİLİK: İLİMİZDE OLUMSUZ BİR DURUM OLMAMIŞTIR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ege Denizi Midilli Adası olarak belirlenen Çanakkale ve çevresinden de hissedilen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili Çanakkale Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Bugün 10.38'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır" denildi.

Haberin Devamı