Gündem Ege'de peş peşe depremler! İzmir, Aydın ve Didim'de hissedildi

Ege'de peş peşe depremler! İzmir, Aydın ve Didim'de hissedildi

Paylaş
Ege'de peş peşe depremler! İzmir, Aydın ve Didim'de hissedildi

Son depremler...Ege denizinde deprem oldu. Deprem İzmir, Aydın ve Didim'de hissedildi. Ege Denizi'nde 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından saat 17:02'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. AFAD depremin büyüklüğünü 4.5 olarak duyurdu. Ege'deki depremlerin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden peş peşe açıklamalar geldi.

Ege Bölgesi'nde 4.7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem İzmir, Aydın ve Didim ilçesinde hissedildi. AFAD'ın açıklamasına göre deprem Kuşadası ilçesi açıklarında saat 12:56'da 4.7 büyüklüğünde meydana geldi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin derinliğinin 7.03 km olduğunu duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi

Ege'de peş peşe depremler Son depremler...Ege denizinde deprem oldu. Deprem İzmir, Aydın ve Didim'de hissedildi. Depremin büyüklüğü 4.7 olarak duyuruldu. Saat 13.10'da 5.1 büyüklüğünde Kuşadası merkezli bir deprem daha gerçekleşti.

AYNI BÖLGEDE BİR DEPREM DAHA!

Bu depremden dakikalar sonra aynı bölgede 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, 'Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.' denildi.

Kandilli Rasathanesi Ege Denizi'ndeki depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu.

 

TUNÇ SOYER: HASAR YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 20 dakika arayla meydana gelen 4,7 ve 5,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir paylaşımda bulundu. İlk tespitlere göre herhangi bir hasarın olmadığını belirten Soyer, "Olası tüm olumsuzluklar için teyakkuzdayız" dedi.

Haberin Devamı

EGE DENİZİ'NDE 17:02'DE YENİ DEPREM! 

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre, saat 17:02'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. AFAD depremin büyüklüğünü 4.5 olarak duyurdu.

'2020 DEPREMİNİN TETİKLEDİĞİ BİR DEPREM OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR'

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında 14 dakika arayla meydana gelen 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Sözbilir, "30 Ekim 2020 de Sisam Adası kuzeyindeki Sisam fayının kırılmasıyla oluşan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede önemli bir stres birikimi olmuştu. Gümüldür Özdere ve Kuşadası tarafındaki faylar tetiklenmişti. Bugün peş peşe olan 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler 30 Ekim 2020 depreminin tetiklediği bir deprem olarak değerlendirilebilir. Sisam Adası güneyinde ve Dilek Yarımadası'nın denizdeki devamında olan fay kırılıyor. Bu fayın en büyük deprem üretme potansiyeli 6.6 olarak biliniyor" dedi.

'6.6 BÜYÜKLÜĞÜNE VARAN DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ VAR'

30 Ekim'de Sisam Adası'nı kuzeyden sınırlayan fayın kırıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Şimdi ise adayı güneyden sınırlayan fay kırılmış oldu. Fakat bu fayın 6.6 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyeli var" diye konuştu.

Haberin Devamı

119 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Samos ve Seferihisar arasındaki bölgede 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen sarsıntı İzmir'de bazı binaların yıkılmasına yol açmıştı. 6.9 büyüklüğündeki deprem Türkiye ve Yunanistan'da 119 insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.