Gündem Ege’de fırtına yük gemisi batırdı

Ege’de fırtına yük gemisi batırdı

Paylaş
Ege’de fırtına yük gemisi batırdı

Yunan Sahil Güvenliği, 14 kişiyi taşıyan Komorlar bayraklı bir kargo gemisinin Midilli açıklarında battığı bilgisini verdi CNN TÜRK Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki detayları anlattı.

Tunç Arslanalp'in konuya ilişkin sorularını yanıtlayan CNN TÜRK Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki detayları şu sözlerle anlattı:

“Bugün saat 09:20 sularında Ege’de Midilli adasının 4 buçuk mil açığında battı. 106 metre uzunluğundaki gemi Mısır’dan İstanbul’a 6 bin ton tuz taşıyordu. Geminin ikisi Suriye, 11’i Mısır, biri de Hindistan vatandaşı olmak üzere 14 kişilik mürettebatı bulunuyordu. Şu ana kadar sadece bir kişi sağ olarak kurtarıldı, kalan 13 kişinin akıbeti şu ana kadar bilinmiyor. Gemiden saat 8 sularında arıza nedeniyle muhtemelen acil yardım çağrısı yapıldı, saat 9.20’den sonra ise geminin sinyali kayboldu. Bölgede 8 şiddetinde esen rüzgâr ve 3 metre yüksekliğe varan dalgalar kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor. Kurtarma çalışmalarına bölgede bulunan 5 yük gemisi, 3 Yunan sahil güvenlik teknesi, helikopterler ve bir fırkateyn katılıyor. Bölgede esen şiddetli rüzgar ve dalgaların da etkisiyle geminin su aldığı, bir süre sonra da aşırı yükünün de etkisiyle eğitim alıp battığı tahmin ediliyor.”

Haberin Devamı