Gündem Eğitime olumsuz hava şartları engeli! Okulların tatil edildiği iller ve ilçeler

Eğitime olumsuz hava şartları engeli! Okulların tatil edildiği iller ve ilçeler

Paylaş
Eğitime olumsuz hava şartları engeli! Okulların tatil edildiği iller ve ilçeler

Meteoroloji'nin kar yağışı ve fırtına uyarısının ardından İstanbul dahil çok sayıda ilde sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Birçok il ve ilçede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Meteoroloji'nin kar yağışı ve fırtına uyarısının ardından İstanbul dahil çok sayıda ilde sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Birçok il ve ilçede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı okullar 1 gün süreyle tatil edildi.Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, kentte etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Valilikten açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak Şile'deki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım'da idari izinli sayılacaktır.

BOLU

Bolu’da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır.” denildi.

Haberin Devamı

SAKARYA

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hendek ilçesinin yüksek mahallelerindeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği ifade edildi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır."

AMASRA

Amasra Kaymakamlığı "Olumsuz hava şartları nedeniyle tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Ksım Pazartesi günü 1 gün idari izinli sayılacaktır." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

DÜZCE

Akçakoca Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada "İlçemiz genelinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." denildi.

Yığılca Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, buzlanmaya bağlı ulaşımda yaşanabilecek sorunlar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında 20 Kasım 2023 Pazartesi 1 gün süreyle eğitime ara verildi.

KARABÜK

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

SİNOP

Sinop Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Kıyı kesimlerinde yaşanan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçeleri ve köylerinde tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında, özel öğretim kurslarında 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi."
Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların 1 gün süre ile idari izinli sayılacakları belirtildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Kulp ve Bismil ilçesinde bir okulda sağanak nedeniyle eğitime bugün ara verildi. 

BİNGÖL

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta yaptığı açıklamada, "Sevgili Bingöllüler, yoğun yağışın aralıksız devam etmesi ve ilerleyen saatlerde kar yağışı beklendiğinden Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerimizde 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile olan kamu görevlilerimiz aynı gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

BATMAN

Haberin Devamı

Valilik yaptığı açıklamada “İlimiz merkezinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Valiliğimizce 20.11.2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.