Gündem Eğitmendi, TIR şoförü oldu! Hedefi duygulandırdı

Eğitmendi, TIR şoförü oldu! Hedefi duygulandırdı

Paylaş
Eğitmendi, TIR şoförü oldu! Hedefi duygulandırdı

Büşra Mangaltepe zihinsel engelli çocukların eğitmeniydi. Amerika'ya gitti, TIR şoförü oldu. Şimdi gece gündüz direksiyon sallıyor. 900 bin dolar biriktirip Türkiye'ye dönmek isteyen Mangaltepe'nin hedefi duygulandırdı.

27 yaşındaki Büşra Mangaltepe, Marmara Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Öğretmenlik yaparken çocukların yaşadığı zorlukları gördü. Bu çocuklar için donanımlı ve iyi eğitim alacakları okullar yaptırmayı kafasına koydu. Yüksek lisans yapabilmek için 2020'de ABD'ye gitti. New York'a yerleşti ve yüksek lisans parasını karşılayabilmek için çeşitli işler yaptı.

Haberin Devamı

Genellikle erkek işi olarak görülen TIR şoförlüğünü başarıyla yürüten Büşra Mangaltepe, paylaştığı video ve fotoğraflarla da hem Türkiye'den hem de ABD'den epey takipçi edinmiş durumda.

GÜNDE 11 SAAT MESAİ

Green Card başvurusu yapan ve kurayı kazanan Büşra'ya arkadaşları TIR şoförlerinin ABD'de çok iyi para kazandığını söyleyince hemen bu işi yapmak için gereken ehliyeti aldı. Çalışma izni de tamamlanınca direksiyonun başına geçti. Büşra şu an TIR'ın üstünde günde 11 saat mesai yapıyor. Bazen 24 saatte 1200 kilometre yol alıyor. Yıllık kazancı da 90 bin ila 100 bin dolar arasında değişiyor.

Büşra'nın öğretmenlik yaptığı günlerden bir fotoğraf.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Genellikle ülkenin en doğusu olan New York'tan en batısı olan California'ya gıda malzemesi taşıyan Büşra'nın hedefi 900 bin dolar biriktirmek. Bu parayla da Türkiye'ye dönüp zihinsel engelli ve otizmli çocuklar için 3 okul açmak. Büşra, "Özel eğitime muhtaç çocuklarımızın yaşadıklarını tahmin bile edemezsiniz. Öyle dizilerde gösterildiği gibi şirin değil hiçbir şey" diyor.

Haberin Devamı