Gündem Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, hangi belgeler gerekli? İşte adım adım ehliyet yenileme işlemleri

Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, hangi belgeler gerekli? İşte adım adım ehliyet yenileme işlemleri

Paylaş
Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, hangi belgeler gerekli? İşte adım adım ehliyet yenileme işlemleri

Ehliyet yenileme son tarihi, yıl sonuna yaklaştıkça sürücülerin gündeminde daha sık yer alıyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ehliyetler, en son yenileme tarihine kadar yeni sürücü belgeleri ile yenilenmezse geçersiz sayılacak. Peki, Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, hangi belgeler gerekli? İşte adım adım ehliyet yenileme işlemleri

Ehliyetinizi yıllar önce aldıysanız ve o günden bu yana yenilemediyseniz bilginiz olsun zaman daralıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan tüm ehliyetler değiştirilmek zorunda. Bunun için sürücü belgesi sahibi olan vatandaşların ehliyet yenileme son tarihine kadar nüfus il müdürlüklerinden randevu alması, ehliyet yenileme ücretini yatırması ve işlemlerini tamamlaması gerekiyor…

Haberin Devamı

EHLİYET YENİLEME SON TARİHİ NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi için son günü 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar yenileme işlemi yapılmayan ehliyetler geçersiz sayılacak.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Ehliyet yenileme ücreti eski ehliyetin kişinin elinde olması durumunda 15 TL olarak belirlendi. Ancak Ehliyetini kaybedenler veya çaldıranlar yeni ehliyet için 345 TL ücret ödeyecek.

EHLİYET YENİLEME İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

  • Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı, Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)
  • Eski sürücü belgesi
  • Yeni alınmış Sürücü Sağlık Raporu (Aile hekiminden alınabilmektedir.)
  • Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
  • Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde verilecek parmak izi.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ

Ehliyet yenileme işlemlerine başlamak için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün https://randevu.nvi.gov.tr/ adresli internet sayfasından randevu almanız gerekiyor.

Randevu tarihine kadar gerekli olan belgeleri hazırlayıp 15 TL’lik ehliyet yenileme ücretini de belirtilen bankalara yatırmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Randevu tarihi ve saati geldiğinde Nüfus Dairesi’ne gittikten sonra sıra numarası almanız ve çağırılmayı beklemeniz gerekiyor.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

Ehliyet ücretleri banka şubeleri, ATM’ler ve bazı bankaların mobil uygulamaları üzerinden yatırılabiliyor.

İşte ehliyet yenileme ücretinin yatırıldığı bankalar