Gündem Ek yerleştime sonuçları açıklandı mı? Bugün mü açıklanacak?

Ek yerleştime sonuçları açıklandı mı? Bugün mü açıklanacak?

Paylaş
Ek yerleştime sonuçları açıklandı mı? Bugün mü açıklanacak?

Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına deyim yerindeyse ramak kaldı. 1 - 5 Ekin tarihinde kayıt işlemleri yapılacak fakat ÖSYM'den herhangi bir duyuru geçilmiş değil. Peki, Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Boş kontenjanlar için üniversite adayları 14-20 Eylül tarihleri arasında başvurularını tamamaladı. Aradan 7 gün geçmesine rağmen sonuçlar hala açıklanmış değil. Bu gelişme ise adayları "Ek yerleştime sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna sevk ediyor. Sonuçların her an açıklanabilir olması ise heyecan dozajını daha da katlıyor.

Haberin Devamı

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ek yerleştirme sonuçları tamamlandığında üniversite öğrencisi olmaya hak kazananlar 1-5 Ekim tarihleri arasında kayıtlarını yaptıracaklar. Bu nedenle sonuçların en geç 30 Eylül'de açıklanması gerekiyor. Beklentiler ise ek yerleştirme sonuçlarının bugün veya yarın açıklanması... Sonuçları açıklandığında sorgulama yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

Haberin Devamı

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

KAYIT İŞLEMLERİ

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.