Gündem Konya Şehir Hastanesi’nde öldürülen Doktor Ekrem Karakaya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereliydi? Doktor Ekrem Karakaya'nın uzmanlık alanı neydi?

Konya Şehir Hastanesi’nde öldürülen Doktor Ekrem Karakaya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereliydi? Doktor Ekrem Karakaya'nın uzmanlık alanı neydi?

Paylaş
Konya Şehir Hastanesi’nde öldürülen Doktor Ekrem Karakaya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereliydi? Doktor Ekrem Karakaya'nın uzmanlık alanı neydi?

Ekrem Karakaya, görev yaptığı Konya Şehir Hastanesi’nde hasta yakını Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Hacı Mehmet Akçay’ın bir ay önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden annesinin ölümünden Ekrem Karakaya’yı sorumlu tuttuğu ve saldırıyı bu nedenle gerçekleştirdiği iddia edildi. Türkiye’nin gündemine oturan kan dondurucu olayın ardından Ekrem Karakaya kimdir? Konya Şehir Hastanesi’nde öldürülen Ekrem Karakaya kaç yaşındaydı? Uzmanlık alanı neydi? araştırmaları da yoğunluk kazandı.

Ekrem Karakaya’nın hayatını kaybettiği olay 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü gerçekleşti. Hacı Mehmet Akçay önce annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Ekrem Karakaya’yı kurşunladı sonra da silahını kendine çevirerek intihar etti. Yapılan müdahalelere rağmen her ikisi de kurtarılamadı. Peki, Ekrem Karakaya kimdir? Konya Şehir Hastanesi’nde öldürülen Ekrem Karakaya kaç yaşındaydı? Uzmanlık alanı neydi? İşte olayın detayları…

Haberin Devamı

EKREM KARAKAYA KİMDİR?

Ekrem Karakaya Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji uzmanı olarak görev yapıyordu. Hacı Mehmet Akçay bir ay önce anjiyo olan annesini kaybetti. Annesinin hayatını kaybetmesinden Doktor Ekrem Karakaya’yı sorumlu tuttuğu iddia edilen Hacı Mehmet Akçay Ekrem Karakaya 6 Temmuz Çarşamba saat 14.20 sularında Karatay ilçesinde bulunan Konya Şehir Hastanesi’ne geldi.

Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, Ekrem Karakaya’yı silahla ateş ederek vurdu. Sonrasında ise aynı silahla intihar etti.

Hastane personeli hem Doktor Ekrem Karakaya hem de Hacı Mehmet Akçay’a acil müdahalede bulunsa da çabalar sonuç vermedi ve hem saldırgan hem de doktor Ekrem Karakaya kurtarılamadı.

Haberin Devamı

47 yaşındaki Ekrem Karakaya'nın Kayseri Develi’de dünyaya geldiği, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduğu öğrenildi. Ayrıca doktor Ekrem Karakaya'nın, 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu ifade edildi.