Eksi 18 derecelik odada eski tatlar korunuyor
İzmir'de 1963 yılında kurulan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesindeki Ulusal Gen Bankası'nda 55 bin civarında tohum bulunuyor
04 Şubat 2010 , Perşembe 04:00
BANKADA 55 BİN TOHUM
Haberin Devamı
Bunlar arasında yarım asır önceki Diyarbakır Karpuzu’nun, Ankara Domatesi’nin ve eski birçok lezzetin özenle saklanmış tohumları bulunuyor. Enstitü müdürü Ali Osman Sarı, Ulusal Gen Bankası için “Amacımız yerel lezzetleri gelecek kuşaklara aktarabilmek” dedi.
TARIM BAKANLIĞI'NDAN MÜJDE
Ali Osman Sarı sözlerine şöyle devam etti: Tohumları önce özel odalarda büyük bir özenle kurutuyoruz. Daha sonra biri sıfır, diğeri eksi 18 derece olan iki soğuk muhafaza alanına alıyoruz. Bankamızda 1963’ten beri ülkenin her yerinden elde edilen tohumlar saklanıyor. Tohumlarımızın hiçbirinde kimyasal ilaç yok. Tarım Bakanlığı eski tatları tüketiciye tohumlarımızla ulaştırmak için düzenleme yapacak.
Efsun YILMAZ/AA
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Akaryakıtta tek fiyat dönemi
- Türkiye'nin notunu peş peşe artırıyorlar
- Bakan Şimşek’ten enflasyon ve kredi notu açıklaması! 'Doğru yoldayız, bütün bunlar onu gösteriyor'
- Araç sahipleri dikkat: Akaryakıtta fiyat farkı düzenlemesi
- En fazla araç hangi köprüden geçiyor? En yakın rakibine 50 bin fark attı