Gündem Elektriği kesmek için su dolan eve geri döndü

Elektriği kesmek için su dolan eve geri döndü

Paylaş
Elektriği kesmek için su dolan eve geri döndü

İstanbul’un birçok ilçesinde etkili olan aşırı yağışlar iki kişinin hayatını kaybetmesine ve maddi hasarlara yol açtı. Ölen iki kişiden biri olan Gineli Imara Kebe’nin su baskınında 4 kardeşiyle birlikte yaşadığı bodrum kattan dışarı çıktığı, ancak elektriği kesmek için tekrar eve girince insan boyunu aşan suların içinde mahsur kaldığı ortaya çıktı.

İstanbul Küçükçekmece Atatürk Mahallesi’ne iki yıl önce taşınan Gineli Imara Kebe (27), önceki gece yaşanan su baskınında hayatını kaybetti. Şiddetli yağmur nedeniyle Kaynarca Deresi’nin taşmasıyla birlikte sokak üzerinde bulunan evleri su bastı. Bodrum katta yaşayan Imara Kebe, dört kardeşiyle birlikte dışarı çıktı. Bir süre sonra elektriği kesmek için tekrar içeri girince, insan boyunu aşan suların içinde mahsur kaldı. Mahalle sakinleri, kapının kapanmasıyla birlikte dışarı çıkamayan Kebe’yi kurtarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Başakşehir’de de Yıldız Yurtseven (57) selde hayatını kaybetti.

Sağanak yağış nedeniyle Arnavutköy, Küçükçekmece, Sultangazi ve Eyüp’te kabus gibi bir gece yaşandı. Metrekareye 125 kg yağış düşerken dereler taştı. Vatandaşlar mahsur kaldı, ev, işyerleri, araçlar zarar gördü. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı sel felaketiyle ilgili 3 savcı görevlendirdi. Arnavutköy’de 291 konut, Başakşehir’de 650 işyeri 131 ev, Küçükçekmece’de 98 konut 13 işyeri, Sultangazi’de 10 konut, Eyüp’te 30 konutun su basmasından olumsuz etkilendiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı
Elektriği kesmek için su dolan eve geri döndü