Gündem Elektronik kelepçede yüzde yüz başarı

Elektronik kelepçede yüzde yüz başarı

Paylaş
Elektronik kelepçede yüzde yüz başarı

İçişleri Bakanlığı’nın aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 25 Ocak 2021’de kurduğu Elektronik İzleme Merkezi’nde 3.5 yılda 5 bin 848 yükümlünün takibi yapıldı.

Şiddet uyguladığı gerekçesiyle haklarında uzaklaştırma kararı verilen ve ayaklarına takılan elektronik kelepçe ile adım adım izlenen bu yükümlülerde yüzde yüz başarı sağlandı; hiçbiri yeni şiddet olayına karışmadı. 7 gün 24 saat görev yapılan merkezde aktif 788 yükümlünün takibi yapılıyor.

Haberin Devamı

ÇEMBER OLUŞTURULUYOR

Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Şube Müdürü Seda Kırbaş, “İzleme sürecini başlattıktan sonra kararda belirtilen süre ve yaklaşma mesafeleri sisteme girilerek, çember oluşturuluyor. Yükümlü ve mağdurun etrafına bir çember çiziyoruz. Mağdurun bulunduğu çembere yükümlünün yaklaşmaması gerekiyor” dedi. Elektronik kelepçe ile izlenen yükümlü, belirlenen alandan çıkıp, mağdura yaklaştığı tespit edildiğinde, önce mağdur aranarak, güvenli bir alana geçmesi isteniyor. Yükümlü ikaz ediliyor ve bölgeye güvenlik güçleri yönlendiriliyor.