Gündem Emine Erdoğan: Marmaramız masmavi deniziyle ışıldamaya devam edecek

Emine Erdoğan: Marmaramız masmavi deniziyle ışıldamaya devam edecek

Paylaş
Emine Erdoğan: Marmaramız masmavi deniziyle ışıldamaya devam edecek

Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi İzmit Körfezi doğu baseninde dip çamuru temizliğinin başlatılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, 'Dip çamuru temizleme işlemiyle tekrar müsilaj oluşmasının önüne geçilecek ve Marmaramız masmavi deniziyle ışıldamaya devam edecek.' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi İzmit Körfezi doğu baseninde dip çamuru temizliğinin başlatıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Bakanlık açıklamasında, '3,8 milyon m³ dip çamurunu temizleyecek, deniz ekosistemini koruyacağız.' ifadeleri kullanıldı.

 

EMİNE ERDOĞAN: DAHA TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN GAYRET EDEN HERKESİ GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj krizi dün gibi aklımızda. İklim değişikliğine bağlı sıcaklık artışlarının yol açtığı deniz kirliliği, acı bir tabloya sebep olmuştu.

Dip çamuru temizleme işlemiyle tekrar müsilaj oluşmasının önüne geçilecek ve Marmaramız masmavi deniziyle ışıldamaya devam edecek. Daha temiz bir dünya için gayret eden herkesi gönülden tebrik ediyorum.

Haberin Devamı