Gündem Emine Erdoğan'dan 'Bir adım daha yaklaştık' paylaşımı

Emine Erdoğan'dan 'Bir adım daha yaklaştık' paylaşımı

Paylaş
Emine Erdoğan'dan 'Bir adım daha yaklaştık' paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde gerçekleştirilen 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' programıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ‘Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru’ programına katıldı.

Haberin Devamı

 Türkiye'de ekilen Sıfır Atık tohumunun bugün, her coğrafyayı ferahlatacak bir çınara dönüşmesine hep birlikte tanıklık edildiğine vurgu yapan Emine Erdoğan, 'Küresel İyi Niyet Beyanı’na atılan her bir imza ile gelecek nesillere temiz bir dünya bırakma gayemize bir adım daha yaklaştık.' ifadelerini kullandı.

"BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK"

Emine Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” programımız vesilesiyle kıymetli lider eşlerini, BM yetkililerini ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini Türkevi’nde ağırlamaktan mutluluk duydum.

Türkiye’de ektiğimiz Sıfır Atık tohumunun bugün, gölgesi her coğrafyayı ferahlatacak bir çınara dönüşmesine hep birlikte tanıklık ettik. Küresel İyi Niyet Beyanı’na atılan her bir imza ile gelecek nesillere temiz bir dünya bırakma gayemize bir adım daha yaklaştık.
İnanıyorum ki, bu vesileyle iklim krizi ile mücadelede çözüm olduğuna inandığım sıfır atık felsefesi, günden güne dünyanın dört bir yanına ulaşacak. Programda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

 EMİNE ERDOĞAN, GARCIA İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Emine Erdoğan, Kolombiya Devlet Başkanı’nın eşi Verónica Alcocer García ile Türkevi'nde bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin Erdoğan sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı;

Kolombiya Devlet Başkanı’nın kıymetli eşi Verónica Alcocer García ile Türkevi’nde bir araya geldik. Sıfır Atık projemizle 2017 yılından bugüne elde ettiğimiz kazanımları ve deneyimlerimizi paylaşarak, atık yönetimine dair iş birliği alanlarımızı görüştük.

Kadın liderliğinin güçlendirilmesi ve eğitimde fırsat eşitliği konularını ele aldık. Kendilerini ülkemizde ağırlamaktan duyacağım memnuniyeti belirttim.

SIFIR ATIK HAREKETİ KÜRESELLEŞİYOR! İLK DESTEK VE İMZA ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Türkevi'nde 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' etkinliği kapsamında imza töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Küresel Sıfır Atık Hareketine küresel bireysel katılımı sağlamak amacıyla internet sitesi üzerinden imzaya açılan 'Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalayan ilk kişi olarak sıfır atık gönüllüsü oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'https://zerowastecommitment.com' isimli internet sitesi üzerinden bugün ilk defa küresel imzaya açılan iyi niyet beyanını çevrimiçi olarak imzaladı.

Haberin Devamı