Gündem 'Enerji merkezi hedefimize yaklaşıyoruz'

'Enerji merkezi hedefimize yaklaşıyoruz'

Paylaş
'Enerji merkezi hedefimize yaklaşıyoruz'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Lideri Putin ile görüşmesinin ardından, Karadeniz Girişimi konusunun kısa sürede güzel bir neticeye varacağını söyledi. Türkiye’nin enerji üssü olacağını belirten Erdoğan, “Türkiye’yi küresel enerji merkezi haline getirme hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

BM’DEN YENİ PAKET

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptıkları ikili görüşmeye değinen Erdoğan, iki ülke ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldıklarını söyledi. Gıda krizine karşı oluşturulan Karadeniz Girişimi’nin yeniden canlandırılması için BM’nin yeni bir paket hazırlığında olduğunu söyleyen Erdoğan, “Konuyu Sayın Putin ile ayrıntılı şekilde değerlendirdim. İnşallah kısa sürede beklentileri karşılayacak güzel bir neticeye varacağız” dedi.

‘UZAKTAN SEYREDİYOR’

Suriye ilişkilerinde normalleşme adımları konusunda Erdoğan, “Esed atılan adımları maalesef uzaktan, tribünden seyrediyor. Biz ise Suriye’nin içinde yer alacağını ümit ederek bu çalışmalara kapımızı açtık. Temenni ederiz ki sürecin devamında onlar da masada yerini alır” dedi. Erdoğan, “Suriye rejiminden temel beklentimiz terörle mücadelede somut adımlar atılması. Bunun yanı sıra, gönüllü ve güvenli geri dönüşler için gerekli koşulların oluşturulması ve BM himayesindeki siyasi sürecin canlandırılmasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

RUS GAZI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Rus doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya aktarılmasıyla ilgili çalışmalara da değinen Erdoğan, “Türkiye’de kurulacak doğalgaz merkezi ile hem enerji nakil hem de fiyatlandırma konularında ilerleme sağlanacaktır” dedi. Erdoğan “Türkiye’yi önce bölgesinin, sonra da küresel enerjinin merkezi haline getirme hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” diye konuştu.

‘PUTİN’İN İKİ İSTEĞİ VAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi’de Putin’le yaptığı görüşmede, Putin’in Tahıl Koridoru’nu yeniden hayata geçmesi için iki isteği olduğunu belirtti. Bunlardan birinin Rus tarım bankasının SWIFT sistemine bağlanması, diğerinin de tahıl gemilerinin sigortalanması olduğunu söyledi. Erdoğan, Putin’in şimdilik 1 milyon ton tahılı 6 ülkeye göndermeyi kabul ettiğini de söyledi.

‘SIRF YABANCI DİYE...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Otobüslerde, metrolarda, yolda insanlarımızı taciz etme noktasında küstahlıklarla daha çok karşılaşmaya başladık. Sırf yabancı diye, sırf başı örtülü diye insanlara hakaret etmek asla kabul edebileceğimiz bir davranış değildir. Kim olduğunuzu biliyoruz. Niçin böyle yaptığınızı biliyoruz. Biz hâlâ aynı şeyi söylüyoruz. Başaramayacaksınız.”

Haberin Devamı