Gündem Enflasyonda kalıcı düşüş bekliyoruz

Enflasyonda kalıcı düşüş bekliyoruz

Paylaş
Enflasyonda kalıcı düşüş bekliyoruz

Seçimin ardından Türk ekonomisinin rayında gittiğini belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirmek suretiyle milletimizin refahını artırmaktır. Enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) 37’nci Seçimli Genel Kurulu ve Üçüncü Ustalara Saygı Ödül Töreni’ne katıldı. Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen törende iş insanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 Nisan’dan bu yana Türk ekonomisi rayında ilerlemeye devam etti. Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirmek suretiyle milletimizin refahını artırmaktır. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Milli gelirimiz tarihte ilk kez 1.1 trilyon doların üzerine çıktı” dedi.

Haberin Devamı

TÜM FARKLILIKLARIMIZI KUCAKLIYORUZ

DEİK’in özel sektörün dünyaya açılan penceresi olduğunu vurgulayan Erdoğan, “DEİK camiasıyla iftihar ediyoruz. Türk ekonomisine ve dış ticaretine dair her konuda sizlerle yakın diyalog içinde olmanın gayretindeyiz. Türkiye için çalışan, ihraç eden Türk ekonomisine güvenerek yatırımlarını arttıran, Türkiye yüzyılının inşasına omuz veren herkesin yanındayız. Siyasi görüşlerimiz, düşünce dünyamız farklı olabilir. Bunların tamamı Türkiye’nin beşeri ve kültürel hazinesinin zenginliğini gösteren birer işarettir. Tüm farklılıklarımızı kucaklıyoruz. Türkiye’nin müreffeh ve mutlu yarınları için ter döken herkesin başımızın üstünde yeri vardır” dedi.

İSRAİL ÜZERİNDEKİ BASKIYI SÜRDÜRECEĞİZ

Haberin Devamı

Gazze’de 36 bin masumu şehit eden İsrail ile ticari işlemlerin durdurulma kararı için hükümetin iş dünyasıyla iletişim halinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netanyahu yönetimi Gazze’deki katliamlarına son verinceye kadar ticaret ve diplomasi alanında İsrail üzerinde baskı kurmayı sürdüreceğiz” dedi.