Gündem Enkazdan çıkan şampiyon

Enkazdan çıkan şampiyon

Paylaş
Enkazdan çıkan şampiyon

Halterci Büşra Kayadibi, 6 Şubat depreminde Gaziantep Nurdağı'nda enkaz altında kaldı. 3 gün sonra mucize eseri sağ çıkarıldı. Mecburen spora ara verdi ama çabuk toparlandı. Yeniden antrenmanlara dönen Büşra, Türkiye Halter Şampiyonası'nda bronz madalya alarak müthiş bir başarıya imza attı.

Büşra Kayadibi (24), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde 2016'da haltere başladı. Gençlerde kazandığı başarılardan sonra büyüklerde Türkiye ikinciliğine kadar yükseldi. Artık milli takıma girmesi garantiydi. Ancak 6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem, Büşra'nın hayatını kararttı. Deprem gecesi ablasının Gaziantep Nurdağı'ndaki evindeydi. Büşra, ablası ve yeğenleri enkaz altında kaldı. Yeğenleri öldü, kendisi ve ablası 3 gün sonra enkazdan çıkarıldı.

Haberin Devamı

ACIM HÂLÂ GEÇMEDİ

Tedavi süreci nedeniyle haltere ara veren Büşra hayata tutunmak için spora geri döndü. Ara verdiği için dereceleri gerilemişti. Ama azimle çalıştı ve Ankara'daki Türkiye Şampiyonası'nda bronz madalya almayı başardı. Büşra, "Ablamın sol kolu omuzundan, sol bacağı diz altından kesildi. Yeğenlerimin acısı hâlâ içimde. Hayat bizim için tam olarak normale dönmese de toparlanma aşamasındayım. Bu üçüncülük de bana büyük moral oldu. Şimdi hedefim şampiyon olmak" dedi.

Büşra Kayadibi, yıkılan evin enkazından 9 Şubat 2023'te kurtarıldı.

 

Genç halterci hastanede uzun süre tedavi gördü.

 

Antrenmanlarını aksatmayan Büşra, şeref kürsüsüne çıkmayı başardı.

3 gün enkaz altında kalan depremzede Büşra’nın büyük başarısı