Gündem Erdoğan: Afrin'i kime teslim edeceğimizi biz biliriz

Erdoğan: Afrin'i kime teslim edeceğimizi biz biliriz

Paylaş
Erdoğan: Afrin'i kime teslim edeceğimizi biz biliriz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin, Afrin'in kontrolünü Suriye hükümetine devretmesi gerektiğini öne sürmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugünkü AK Parti Grup Toplantısı çıkışında Lavrov'un sözlerine ilişkin, 'Bu yaklaşım çok yanlış. Afrin'i kime teslim edeceğimizi biz biliriz. Teslim etme zamanını biz belirleriz' dedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin sınırdaki terör gruplarını temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin olarak, Türkiye'nin Afrin'de kalacağını hiçbir zaman söylemediğini iddia edip, operasyonun sona ermesinin ardından Türkiye'nin bu bölgenin kontrolünü Suriye hükümetine geri vermesi gerektiğini öne sürmüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN JET YANIT


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugünkü AK Parti Grup Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Lavrov'un sözlerine cevaben, "Biz yeri geldiği zaman Afrin’i Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz, ama bunun zamanı bize aittir, onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil" dedi.

Erdoğan, "Bu yanlış bir yaklaşım. Biz Afrin’i kime vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Suriye’de şu anda başka ülkelerin el altında, kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye’ye teslimi konuşulsun. ‘Oraları rejim verdi’ ifadesi bizi ikna etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin’i Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz, ama bunun zamanı bize aittir, onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil" diye konuştu.

'TRUMP'I GEREKİRSE BEN DE ARARIM'


Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesi yapıp yapmayacağı yönündeki soruya, "Şu an itibariyle ararsa görüşmemek için hiçbir sebep yok, gelişmelere göre gerekirse ben de ararım" ifadeleriyle cevap verdi.

Amerika’dan yapılan açıklamalar ve Trump’un Doğu Guta ve Duma ile ilgili önemli kararlar alacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Biz de izliyoruz" dedi.

SAVUNMA BAKANI CANİKLİ: TEHDİTLER BİTENE KADAR...


Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de Lavrov'un iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce yaptığı açıklamada, “Afrin'de terör tehdidi sürüyor, riskler tam kaldırılana kadar tedbirlerimiz sürer, işimiz bitene kadar kalmaya devam edeceğiz. Tüm bölgedeki terör tehdidi kalktıktan sonra seçimle gelmiş merkezi hükümet oluştuktan sonra hükümete teslim edeceğiz” demişti.