Gündem Erdoğan: Bunlar Hitler'i aratacak

Erdoğan: Bunlar Hitler'i aratacak

Paylaş
Erdoğan: Bunlar Hitler'i aratacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, insanlığa ait tüm değerlerin Gazze’de İsrail tarafından kurşuna dizildiğini söyledi. Erdoğan, “Bunlar bize Hitler’i de aratacaklar. Netanyahu’nun yaptıklarının Hitler’den geri kalır yanı var mı?” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Ankara’daki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin 100. yaşını tamamlayıp yeni asra yelken açarken geleceğe güvenle baktığını belirtip şöyle konuştu: “Her alanda elde ettiği başarılarıyla ülkemiz küresel aktör haline gelmektedir. Siyasi, ekonomik, diplomatik olarak tam bağımsız Türkiye hedefliyorsak bilimde, teknolojide zirveyi hedeflemek mecburiyetindeyiz.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde üniversite sayısını 76’dan 208’e yükselttiklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘KİMSEYE BORCUMUZ YOK’

Gazze’deki İsrail saldırılarının 80’inci gününe ulaştığını hatırlatan Erdoğan, “Gözlerimizin önünde insanlığa ait tüm değerler kurşuna dizildi. Bunlar bize Hitler’i de aratacak. Netanyahu’nun yaptıklarının Hitler’den geri kalır yanı var mı?” dedi. Erdoğan, “Almanya halen Hitler’in bedelini ödemeye devam ediyor, onun için sesi çıkmıyor. Bizim kimseye borcumuz yok. Batı’nın borcu olduğu için ses çıkaramıyor” dedi. Savaşta dahi dokunulmaması gereken hastane, okul ve ibadethanelerin Gazze’de bombalandığına dikkat çeken Erdoğan, zulmü önleyememenin mahcubiyetini yaşadıklarını belirtti. DHA