Gündem Erdoğan: Ermenistan'ın barış elini tutmasını bekliyoruz

Erdoğan: Ermenistan'ın barış elini tutmasını bekliyoruz

Paylaş
Erdoğan: Ermenistan'ın barış elini tutmasını bekliyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in daveti üzerine Nahçıvan’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ermenistan’ın kendisine uzatılan barış elini tutmasını ve artık samimi adımlar atmasını bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Karabağ’da ayrılıkçı Ermeni birliklere yönelik başlattığı operasyonun ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine dün Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti. 1.5 saat baş başa görüşen 2 lider daha sonra Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi’nde Iğdır-Nahçıvan doğalgaz boru hattı temel atma törenine katıldı. Nahçıvan Onarım Üretim Askeri Kompleksi’nin açılışını da yapan 2 lider, ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan “Ermenistan’ın kendisine uzatılan barış elini tutmasını ve artık samimi adımlar atmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘BARIŞIN KAYBEDENİ YOK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Her zaman vurguladığım gibi barışın kaybedeni olmaz. Bölgemizde barış, huzur ve refahın tesisi, halklarımıza olan borcumuzdur. Biz bu borcu ifa etmek noktasında samimiyiz. Temennimiz muhataplarımızın da aynı samimiyeti göstermesi” diye konuştu. İlham Aliyev ise “Karabağ’daki Ermenilere gıda ürünleri ve ilaçlar da dahil olmak üzere insani yardım gönderildi. Karabağ’daki Ermeniler de Azerbaycan vatandaşıdır. Karabağ’da yaşayan Ermeni nüfusunun Azerbaycan toplumuna entegrasyon sürecinin başarılı olacağına eminim” dedi.

ANLAŞMALAR İMZALANDI

Erdoğan ile Aliyev ‘Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Kars-Nahçıvan Demiryolu Projesi’ne İlişkin Niyet Protokolü’nü imzaladı. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Azerbaycan Şehir Planlama ve Mimari Devlet Komitesi Başkanı Anar Guliyev ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kahramanmaraş İlinde Konut Binaları, İlkokul, Anaokulu, Kültür Merkezi İnşaatına İlişkin İşbirliği Anlaşması’nı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov 2 bakanlık arasında işbirliğini içeren anlaşmayı imzaladı.

Haberin Devamı
Erdoğan: Ermenistan'ın barış elini tutmasını bekliyoruz