Gündem Erdoğan: Yeni dayatmalara tahammül kalmadı

Erdoğan: Yeni dayatmalara tahammül kalmadı

Paylaş
Erdoğan: Yeni dayatmalara tahammül kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yeni yasama yılının açılış töreninde anayasadan ekonomiye, AB’ye üyelikten terörle mücadeleye kadar birçok konuya değindi. Erdoğan “AB’ye tam üyelik sürecimizde yeni dayatmalara tahammülümüzün kalmadığını tekrar ifade ediyorum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28’inci dönem 2’nci yasama yılı faaliyetleri dün yapılan törenle başladı. Önce TBMM Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açılış konuşmasını yaptı. Sonra da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genel Kurul’a hitap etti. Erdoğan “Başbakan ve bakanların idam sehpasına gönderildiği dönemler geride kaldı. Önümüzde yeni bir dönem ve fırsat var; yeni ve sivil bir anayasaya kavuşmaktır bu. 41 yıllık tarihinde irili ufaklı değişiklikle yamalı bohçaya dönen anayasanın 2023 Türkiye’sini taşıyamadığı açıktır” dedi.

Haberin Devamı

DEPREM KONUTLARI

Erdoğan “Şahsım ve Cumhur İttifakı partileri olarak tüm parti ve vekilleri, toplumsal kesimleri yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz. Yeni anayasa ile birlikte yönetim sistemi tartışmalarını sona erdirme imkanı bulacağız” diye konuştu. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, “Şehirlerimizin yeniden inşa çalışmaları süratle ilerliyor. Yapımına fiilen başladığımız konut sayısı 200 bini, yerinde dönüşüm için başvuranların sayısı ise 212 bini geçti. Yakında inşası tamamlanan deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlıyoruz” dedi.

‘SON ÇIRPINIŞLARI’

Erdoğan, sabah saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik bombalı eylem ile ilgili “Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine müsaade etmeyeceğiz. Emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde 2 caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır” diye konuştu. Ekonomiye değinen Erdoğan “Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme stratejimiz, ekonomi politikamızın omurgası olmaya devam ediyor. Milletimizin canını yakan hayat pahalılığını ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘BEKLENTIMIZ YOK’

Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik konusuna değinen Erdoğan “Biz AB’ye verdiğimiz her sözü tuttuk ama onlar verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getirmedi. 60 yıldır kapısında bekletildiğimiz AB’den beklentimiz yok. Vize dayatması gibi haksızlıktan geri dönerlerse kendi yanlışlarından dönmüş olurlar. Artık lafta kalan tam üyeliği sonuçlandırma niyetleri varsa kendi bilecekleri iştir. Biz Kopenhag kriterlerini Ankara kriterleri yapar yolumuza devam ederiz. Tam üyelik sürecimizde yeni dayatmalara tahammülümüzün kalmadığını tekrar ifade ediyorum” diye konuştu.