Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Havalimanı metrosu müjdesi: 31 Mart'a kadar ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Havalimanı metrosu müjdesi: 31 Mart'a kadar ücretsiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Havalimanı metrosu müjdesi: 31 Mart'a kadar ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu. Buradaki açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İstanbul'da açılan bu yeni metro hattının 31 Mart'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki açılışın ardından Ankara Mamak'ta düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı törende şu ifadeleri kullandı:

Bugün Mamak'ta tamamlanan eser, yatırım ve hizmetlerin toplu açılışı için bir aradayız. Mamak'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birini yaptık. Mamak şahsıma yüzde 49 oranında oy verdi. Tüm Mamaklı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Daha yüksek oy bekliyorduk demek ki mesajlarımızı iletmede eksikliklerimiz oldu. Her vatandaşımız bizim başımızın tacıdır.

NE OLDU ALTILI MASA, HANİ LİDERLER?

Biz eksik varsa kendimizde arar, hata varsa kendimize bakarız. Muhalefet ise bırakın kazandıklarını yenildiklerinde bile kendilerini sorgulayıp hesaba çekmezler. Bir günah keçisi bulup yollarına devam ederler. Mayıs seçimlerinde de aynısını yaptılar. Suçu vatandaşa ve adaylarına atıp kendilerini temize çektiler. Ne oldu altılı masa, hani liderler; Meclis'e girebildiler mi masada kim kaldı?

Haberin Devamı

İnşallah Mamak 31 Mart'ta destan yazacak. Kazanmış olmamıza rağmen bu seçimde aldığımız oyu yeterli görmüyoruz. 31 Mart'ta Mamaklı kardeşlerimiz ile el ele verip eser siyasetini zirveye çıkaracağız.

YATIRIMLARIMIZLA MAMAK'TAKİ TABLOYA SON VERDİK

Mamak 40'tan fazla vilayetin Ankara'ya giriş kapısı olan Ankara'nın nüfus açısından 4. ilçesidir. Resmi rakamları aldım, 35 bin dediler. Şu an karşımda 35 bin Mamaklı var. Amasız şartsız dün olduğu gibi bugün, yarın ve daima... Mamak'ın eski halini hepimiz hatırlıyoruz. Daha önceden akla gecekondular, yokluk yoksulluk gelirdi. Yatırımlarımızla bu tabloya son verdik. Mamak'ın eski görünümünden kurtulması için her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Artık büyüyecek yeri kalmamış, kimi ilçelere göre Mamak hala potansiyelli yüksek yerlerin başında geliyor. Mamak bu yarışta giderek öne geçiyor.

Bugün bu eser ve hizmet zincirine yeni halkalar ekliyoruz. 52 kalem yatırımı sizlerin hizmetine veriyoruz. Bu projeler arasında havuzlar, millet kıraathaneleri, kapalı pazar yerleri, kütüphaneler, gençlik merkezleri bulunuyor. Belediye ve bakanlıklarımızın yaptığı hizmetleri resmen hizmete alıyoruz.

Haberin Devamı

VERDİKLERİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEDİLER

Havalimanından ta buralara kadar yolların asfaltlanması diye bir şey var mı? Nereden nereye geldik. Bol keseden vaat dağıttılar, sözlerini yerine getirmediler. Devasa bütçelere rağmen hiçbir eserleri yok. Proje diye bahsettiklerinin fazlasını bizim orta çaplı belediyelerimiz daha iyi yapıyor. Ankara'da yapılan ne varsa hepsi bizim yaptıklarımız. Taş üstüne taş koymamakla övünen beceriksiz yönetim var.

Mamak belediyemizi gönülden tebrik ediyorum. İşçilerimizi kutluyorum. 31 Mart'tan sonra bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Mamak'ın tavrının gerçek belediyecilikten olacağına yürekten inanıyorum.

Bu seçimlerde Mamak'ta bayrak değişimine gittik. Murat Köse kardeşimizin yerine Asım Balcı kardeşimizi aday gösterdik. Murat kardeşimize hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yol arkadaşlığımızı başka alanlarda devam ettireceğiz.

KAPILARI KİMSLERE KAPATMADIK

Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık. Belediyelerimizin ve kamu kurumlarının kapılarını kimseye kapatmadık. Asla ırkçı, faşist zihniyetten olmadık.

Haberin Devamı

14-28 Mayıs seçimlerindeki gibi bu seçimde de siyasi rekabeti siyasi husumete dönüştürmeye çalışanlar var. Bunlar lafa gelince sağda solda ahkam keserler ama insanları etnik kökenine bakarak ayrıştırmadan duramaz. Biz yakın geçmişte Çorum, Maraş olaylarını yaşamış milletiz. Sivas olaylarında provokasyonları yaşamış milletiz. Kim mezhep üzerinden siyaset yapıyorsa bu milletin iyiliğini istemiyordur. Siyasetçiler olarak elbette yarışacağız. Ülkemiz adına doğru bulmadığımız hususları ifade edeceğiz ama bunları yaparken aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı daima uyanık olacağız.

Şehrimizin sorunlarının kör düğüm haline gelmemesi için 31 Mart fırsattır. Gelin bu fırsatı heba etmeyelim. Kaybedeceklerini anlayanların tahriklerine kapılmadan 11 gün boyunca çok iyi çalışacağız.

TOPLAM RAYLI SİSTEM MESAFESİ 362 KİLOMETREYİ BULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki açılışta kullandı ifadeler şu şekilde:

Haberin Devamı

Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu'nun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 4 istasyonu bu hat sayesinde 8 dakikada yol gidilecek. Arnavutköy'ü Gayrettepe'ye de bağlıyoruz. Ulaşım bu metroyla 41 dakikaya düşüyor. Halkalı etabını da bir yıl içinde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin en uzun raylı sistem ring hattını tamamlayacağız.

Sadece havalimanımızın açılmasından bu yana İstanbul'a 162 km'ye yakın raylı sistem kazandırdık. Toplam raylı sistem mesafesi 362 km'yi buldu. Bu raylı sistemlerin büyük bölümü UAB tarafından yapılmıştır. Mesela, son 5 yılda belediye tarafından yapılan metro uzunluğu sadece 8 km'dir. Kalan tüm projeler ya daha önceki dönemden kalmadır ya da bakanlık tarafından hayata geçirilmiştir. Üzeri toprakla kapatılan projeler de mevcuttur. İstanbul metroları dünya standartlarının en üst sınıfında yer alıyor. Her biri İstanbul'un ulaşımına nefes borusu işlemi gören raylı sistem hatları olmasaydı şehrin içine düşeceği durumu sizlere bırakıyoruz. Bakanlığın sorumluluğu gereği yoğunlaştığı projeler tek başına yeterli değildir. Büyükşehrin de kendi sorumluluklarını yerine getirmesi lazım ki sinerjiyle sorunlar çözülsün.

"CHP'YE İL BİNASI YAPILDI DİYORLAR"

İstanbul'daki yollarda durma noktasına yakın yoğunluk olduğunu görürsünüz. Belediye yönetimin yol açtığı acı tablo İstanbul'un kaderi değildir. Sorunsuz sıkıntısız işleyen sistemi devam ettirmeyi bile beceremediler. Bu zihniyet görevde olduğu sürece trafik çilesi daha da artacak. İstanbul gerçek belediyeciliği ziyadesiyle hak etmektedir. İstanbul'da sadece iş bilmez, iş yapmaz, eser ve hizmet fukarası değil 89'da olduğu gibi kirlenmiş yönetim vardır. İBB yaptığı eserler ve hizmetlerle değil nereye gittiği belli olmayan deste deste para görüntüleriyle anılmaktadır. Sorsanız bu paralarla CHP'ye il binası alındı diyorlar. Ödenen rakamla ortadaki paralar arasındaki orantısızlığı kimse izah edemiyor. Şimdiye kadar yapılan açıklamaların hepsi bir öncekini tekzip etti, şüphe bulutlarını artırdı. Hesap uzmanıyım diyerek övünenlerin sesi soluğu çıkmıyor. İstanbul'u depreme hazırlığıyla sosyal belediyeciliğiyle kirletenler ülkeye çok büyük kötülük yapmışlardır.

"İSTANBUL ESER VE HİZMETLİ GÜNLERİNE YENİDEN DÖNECEK"

Milletimiz benzeri durumlara 1980,1990'lı yıllarda şahit oldu. Gençlerimiz belki hatırlamaz ama orta yaş üzeri kuşak iyi bilir. 89'da CHP'li belediye yönetimlerinin hesabını veremedikleri pis işler yüzünden çok büyük tartışmalar yaşandı. İSKİ skandalı diye bir rezaleti bu CHP yazdırdı. 94 seçiminde milletimiz bunların hepsini tasfiye etti, bizi iş başına getirdi. Bir dejavu yaşıyor gibiyiz. İsimler farklı kafalar aynı, kepazelikler aynı. Bu şehirlere yazık. 31 Mart'tan sonra şehirlerimiz bu tartışmaların uzağında eser ve hizmetli günlerine yeniden dönecek.

İstanbul depreme hazırlık için yapılacak 650 bin konuta kavuşacak. İstanbul 1000 kilometreyi bulacak raylı sistem ağırlıklı projeleri konuşacak. İstanbul belediye başkanının maceralarını kibirli hırslarını değil şehrine yaptığı eserleri, projeleri, yatırımları konuşacak. İstanbullu başı dara düştüğünde nerede olduğu kiminle ne yaptığı belli olmayan değil derdiyle dertlenen yönetimi bulacak. İşte o zaman İstanbul geleceğine umutla bakabilecek.

"31 MART'A KADAR ÜCRETSİZ OLACAK"

31 Mart'a kadar burayı bence ücretsiz yapmak isabet olur diye düşünüyorum. Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir. Bunu sahiplenmemesi için iyi anlatmak lazım. Murat, malınıza sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkar.