Gündem Erdoğan'dan MİT'e talimat! Serbest bırakıldılar

Erdoğan'dan MİT'e talimat! Serbest bırakıldılar

Paylaş
Erdoğan'dan MİT'e talimat! Serbest bırakıldılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana insani girişimleri sürüyor. İsrail ile Hamas arasındaki esir mutabakatı kapsamında gelişmeler devam ederken dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana insani girişimleri sürüyor.

Haberin Devamı

Gazze’de Hamas tarafından rehin tutulan 12 Taylandlı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN MİT'E TALİMAT

Edinilen bilgilere göre, Gazze’de Hamas tarafından rehin tutulan 12 Taylandlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine MİT’in girişimiyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

4 GÜN İNSANİ ARA

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

Uzlaşıya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN GİRİŞİMLERİ

7 Ekim'den bu yana Filistinlilerin hakkını savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rehineler için de çalışmalarını sürdürüyor. Hamas'ın bıraktığı 12 Taylandlı rehine için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun etkisini gösterdi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: ERDOĞAN'IN ÇABALARI...

Hamas, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak Gazze'deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı" açıklamasını yaptı.

ESİRLER SERBEST

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MiT’e talimatı sonrası yapılan görüşmelerin ardından Taylandlı esirler serbest bırakıldı.