Gündem Erdoğan'ın uçağıyla Türkiye'ye gelecek

Erdoğan'ın uçağıyla Türkiye'ye gelecek

Paylaş
Erdoğan'ın uçağıyla Türkiye'ye gelecek

Uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, UUİ’de 18 gün süren görevinden önceki gün geri dönmüştü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı’yı Türkiye’ye getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı uçağı tahsis ettiğini açıkladı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) 18 gün süren görevini tamamladıktan sonra çarşamba günü beraberindeki 3 astronot ile birlikte Dünya’ya dönmek için yola çıkmıştı. 4 astronotu taşıyan Dragon kapsülünün yolculuğu 47 saat sürmüştü. Kapsül önceki gün ABD Florida açıklarında okyanusa inmişti. Gezeravcı, Dünya’ya döndükten sonra X’teki sosyal medya hesabından “Merhaba Dünya! Ben geldim” diye paylaşım yapmıştı. Gezeravcı’nın 1 hafta gözlem altında tutulacağı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

‘ERKENDEN GELECEK’

Gezeravcı’yı ABD Houston’da ailesi karşıladı. Bu anları sosyal medyadan paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır “Alper Gezeravcı sağlık kontrollerinin ardından ülkemize gelecek” ifadelerini kullandı. Daha sonra Giresun’da aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Kacır, “Gezeravcı’nın en erken şekilde ülkemize gelmesi için Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, bir Cumhurbaşkanlığı uçağını astronotumuz için tahsis etti. İnşallah önümüzdeki günlerde hepimizin beklediğinden de erken bir şekilde Türkiye’de olacak” dedi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Alper Gezeravcı da kendisini karşılayanlar arasında bulunan yeğeni Karan ile buluşma anında çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı (üstte). Gezeravcı “Yeğenim Karan benden uzaydan yıldız getirmemi istemişti. Bu sefer yıldız getirmek nasip olmadı; ama yanımda birbirinden değerli hocalarımızın hazırladığı 13 deneyin örneklerini getirdim. Eminim bu çalışmalar ülkemin geleceğini bir yıldız gibi parlatacak” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gezeravcı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı