Gündem Erzincan'da adrenalin

Erzincan'da adrenalin

Paylaş
Erzincan'da adrenalin

Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'nde 33'üncü Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliği nefes kesen gösterilerle başladı

Üç gün sürecek şenliklerin ilk gününde dünyanın sayılı kanyonları arasında yer alan Karanlık Kanyon’da base jump atlayışları yapıldı, 8 sporcudan 2’si hedefi tuttaramayınca Fırat Nehri’ne düştü.

Haberin Devamı

Erzincan’a 163 kilometre uzaklıkta bulunan Kemaliye İlçesi’ndeki şenliklerin ilk gününde Türk ve yurt dışından gelen sporcular kanyonda base jump atlayışı gerçekleştirdi. Festival nedeni ile ilçeye gelen çok sayıda konuk atlayışların yapılacağı alana giderek , nefes kesen gösterileri yakından izleme fırsatı buldu.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5698","5698","201107","5698-8.jpg");

Dünyanın en önemli kanyonların biri olarak kabul edilen Karanlık Kanyon’a gerilen halat üzerine teleferikle ulaşan sporcular yaklaşık 500 metre yükseklikten kendilerini boşluğa bıraktı. 10 saniye kadar serbest atlayış yapan sporcular daha sonra paraşütlerini açarak belirlenen alana iniş yaptı. Avusturya, Avustralya, İsviçre, İtalya ve ABD’den gelen 6 sporcu ile 2 Türk sporcunun gerçekleştirdiği nefes kesen atlayışları izleyenler alkışladı. İtalyan kadın sporcu Roberto Mancino ile Amerikalı Mike Steen belirlenen noktaya inemeyerek Fırat Nehri’ne düştü. Paraşütleri ile birlikte nehre düşen sporcular çevredekiler tarafından kurtarılarak bota alındı. Karanlık Kanyon’daki atlayışlar sırasında çok sayıda sporcu da kanolar ile nehir üzerinden geçiş yaparak renkli görüntüler oluşturdu. Şenlikler kapsamında 3 gün boyunca çeşitli spor aktiviteleri devam edecek.

Haberin Devamı