Gündem'Eski muhalefet anlayışı raf ömrünü tamamladı'

'Eski muhalefet anlayışı raf ömrünü tamamladı'

Paylaş
'Eski muhalefet anlayışı raf ömrünü tamamladı'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye’de tarım bitti’ tezlerinin içinin boş olduğunu ispat ettiklerini söyledi. Erdoğan, “Muhalefet çarpıtmaları geride bırakmalı. Eski muhalefet anlayışı raf ömrünü tamamladı. Yapıcı eleştiriler daha faydalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde ‘Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma’ temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuştu. Erdoğan, “Tarım bitti tezlerinin ne kadar içi boş olduğunu rakamlarla ispat ettik. Muhalefet çarpıtmaları geride bırakmalı. Eski muhalefet anlayışı raf ömrünü tamamladı. Yapıcı eleştiriler daha faydalı” dedi. Problemli alanların farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, “Başarılarımızı artırmanın, eksiklerimizi gidermenin derdindeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SU VE GIDA KAVGASI’

Sömürgecilerin Afrika’nın imkanlarını Avrupa’ya taşıdıklarını ve refahlarını mazlumlardan çaldıkları üzerine inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Sömürü düzeni halen devam ediyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti: “Aynı kavganın bu yüzyılda su ve gıda için verileceği anlaşılıyor. Tarım arazisi kiralamak için yarış içindeler. Su kaynakları ve havzaları çatışma hattına dönüşüyor. Birçok gerilimin altında su kaynakları ile ilgili anlaşmazlık yatıyor. Tüm ülkelerin gıda arzı için kıyasıya mücadele verdiğini unutmadık.”

‘ON BİNLERCE İNSAN ÖLECEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya- Ukrayna savaşının başlamasıyla ortaya çıkan tahıl krizinin Türkiye’nin de öncülerinden olduğu ‘Karadeniz Tahıl Girişimi’yle aşıldığını hatırlattı. Erdoğan, “Karadeniz girişimi olmasa başta Afrika ülkeleri olmak üzere birçok yerde kıtlık yaşanacak, on binlerce insan ölecekti. Buna kayıtsız kalmadık. Tahılların Boğazlardan geçişini sağlayarak durumun kontrolden çıkmasına engel olduk” dedi.

Haberin Devamı

TOKAYEV’LE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’le bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular ele alınırken, Erdoğan Kazakistan’da yaşanan ve yaralarını sarmak için çalışmaların devam ettiği sel felaketi için Türkiye’nin yardıma hazır olduğunu belirtti. Erdoğan ayrıca Tokayev’in doğum gününü de kutladı.