Gündem Eskişehir'de rant kapışması

Eskişehir'de rant kapışması

Paylaş
Eskişehir'de rant kapışması

Eskişehir'de rant kapışması

Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Sarısungur Göleti kenarında haksız arsa sahibi olanların sayısının 35 değil 70 olduğunu saptadıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Yapıcı, Sarısungur Göleti kenarındaki arazilerin yoksul köylüler yerine bazı bürokratlar, iş adamları, bir spor kulübünün başkanı ve akademisyenlere, sadece tapu harcı karşılığı verildiği yönündeki iddialar üzerine Araştırma Komisyonu kurduklarını anımsattı.

Çalışmalarını derinleştiren komisyonun, Sarısungur köyü ile Tapu ve Kadastro’da inceleme ve araştırmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yapıcı, şöyle konuştu:

"İlk tespitlerimize göre köy nüfusuna kayıtlı olmayıp söz konusu yerden arsa alan 35 kişi vardı. Haksız arsa sahibi olanların sayısının 35 değil 70 olduğunu saptadık. Tabii birde köy nüfusuna sonradan kaydolup arsa sahibi olanlar var. Bu kişilere hukuki açıdan yapacak hiçbir şey yok. Önümüzdeki hafta komisyonumuz kesin sonuca ulaşacak."

Haberin Devamı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nce 5 yıl önce yaptırılan Sarısungur Göleti’nin yakınındaki arazilerin yoksul köylüler yerine bazı bürokratlar, iş adamları, bir spor kulübünün başkanı ve akademisyenlere, sadece tapu harcı karşılığı verildiği iddia edilmişti. Vali Mehmet Kılıçlar da iddiaları araştırması için bir vali yardımcısını görevlendirmişti.