Gündem Esnafı 12. kattan atan Çağdaş Boyalı için karar

Esnafı 12. kattan atan Çağdaş Boyalı için karar

Paylaş
Esnafı 12. kattan atan Çağdaş Boyalı için karar

Şişli’de 63 yaşındaki esnaf İlyas Demirci’yi 12. kattan 11. kata atarak ağır yaralanmasına sebep olan 21 yaşındaki Çağdaş Boyalı 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Şişli’de bir ticaret merkezinde 22 Şubat günü 21 yaşındaki Çağdaş Boyalı ile 62 yaşındaki İlyas Demirci tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Çağdaş Boyalı, Demirci’yi 12. kattan aşağı attı. İlyas Demirci şans eseri bir alt kata düştü. Ancak vücudunda çok sayıda kırık olan Demirci, ağır tedavilerin ardından tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Haberin Devamı

Olayın ardından Çağdaş Boyalı hakkında, “kasten yaralama” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasında tutuksuz sanık Çağdaş Boyalı avukatıyla birlikte katıldı. İlyas Demirci ise duruşmaya katılmadı. Esasa ilişki savunma yapan İlyas Demirci’nin avukatı sanığın eyleminin, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçunu oluşturduğunu belirterek bu suçtan cezalandırılmasını istedi.

Tartıştığı esnafı 12'nci kattan atan sanığa 1 yıl 5 ay hapis Şişli’de 63 yaşındaki esnaf İlyas Demirci’yi 12. kattan 11. kata atarak ağır yaralanmasına sebep olan 21 yaşındaki Çağdaş Boyalı 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

 "MEŞRU MÜDAFAA"

Sanık Çağdaş Boyalı’nın avukatı ise, İlyas Demirci’nin müvekkiline önce küfür ettiğini sonrasında ise tokat attığını söyleyerek, “Müvekkil meşru müdafaa sınırları içerisinde hareket etmiştir. Bu sebeple beraatine karar verilmesini talep ederiz” dedi. Sanık Boyalı ise son sözünde beraatini talep etti.

Haberin Devamı

 1 YIL 5 AY HAPİS

Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Çağdaş Boyalı’yı “haksız tahrik altında kasten yaralama” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi de uygulayan mahkeme cezayı 1 yıl 5 aya düşürdü. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi

.