Gündem Ev gibi karakol

Ev gibi karakol

Paylaş
Ev gibi karakol

İstanbul Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gelenler soğuk ve korkutucu bir karakol yerine çocuk odalarıyla, salonuyla, oturma gruplarıyla evlerini aratmayan bir ortamla karşılaşıyor. Böylece işlemleri yapılırken gerginlik yaşamıyorlar, huzur içinde sorunları çözülüyor.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLMÜŞ

Haberin Devamı

Binanın bekleme odaları, çocuklar rahat ve keyifli zaman geçirsin diye oyuncaklar, boyama kitapları ile donatılmış. Teşhis odası ise özenle hazırlanmış. Bu odada, şüpheliler mağdur çocukları asla görmüyor. Mağdur çocuklar korkmadan teşhisi yapıyor ve ifade verebiliyor. Vatandaşların kendilerini güvende ve iyi hissetmeleri için bekleme odası bir aile salonuna benzetilmiş. Masa üstündeki örtüden, oturma grubu ve yastıklara kadar her ayrıntı düşünülmüş.

SÜREKLİ EĞİTİM VERİLİYOR

2022 yılının ilk 9 ayında 323 çocuğa 'mağdur' olarak, 437 çocuğa ise 'suça sürüklenen çocuk' kapsamında işlem yapılmış. Şube Müdürlüğü'ne atama yapılırken personelin daha önce kadın çocuk kısım amirliklerinde çalışıp çalışmadığı dikkate alınıyor. Personel sadece binada değil, dışarıda da eğitim hizmetlerine devam ediyor. Erkeklere "Kadına El Kal-Ka-Maz" projesi çerçevesinde eğitim veriliyor. Kadınlara da KADES uygulaması anlatılıyor, telefonlarına yüklemeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

KADIN TEĞMEN İŞ BAŞINDA

2012 yılından bu yana görev yapan müdürlüğün başında Jandarma Teğmen Büşra Nur Akkaya var. Akkaya, hedeflerinin önleyici hizmet olduğunu belirterek, "Suça sürüklenen, suça maruz kalan çocuklar ile aile içi şiddet mağdurları için vekil/müdafi görevlendirilmesini sağlıyoruz. Çocukları suça sürükleyen etkenleri araştırıp alınacak önlemleri tespit ediyoruz. İlköğretim çağında olduğu halde okula gitmeyen/gönderilmeyen çocuklar ile ilgili çalışmalarımız var" dedi.